Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slavica-rojc

Marketing

Advent u Zagrebu

Zagreb se po svojoj blagdanskoj urešenosti i blagdanskom duhu može natjecati s najvećim svjetskim metropolama. Prosinac je prepun događaja na svim punktovima u gradu.



Foto: Štandovi u Bogovićevoj

Božićni sajam i kućice prepune suvenira, licitarskih srca, gastronomskih užitaka ponovno su u Bogovićevoj i Gajevoj ulici. Njega već niz godina organizira Hrvatska gospodarska komora, a sajam je prilika malim obrtnicima da pokažu svoj rad i ostvare prodaju svojih proizvoda. Većina njih na sajmu izlaže već nekoliko godina.
Ima za svakoga po nešto: kolača, slatkiša, suhomesnatih proizvoda, sireva, suvenira, proizvoda od keramike, kamena, božićnih ukrasa...

Velik broj izlagača dijeli prodajni prostor s drugim obrtnikom, kako bi lakše pokrili troškove. No ističu kako su zadovoljni prodajom, kako su zahvalni na dobrim vikendima. Kažu kako se recesija osjeti, no nije ništa lošije od prošle godine za početak.

Gospodin Nuri Ziberin iz Slavonskog broda izlaže slastice poput Rahatluka i ušećerenih badema. Na njegovom je štandu uvijek prometno.
-„Strance privlače takvi proizvodi, iznenađuje ih što takve proizvode mogu kupiti kod nas. A i domaći se žale kako takve stvari više nemaju gdje kupiti.“- objašnjava obrtnik Ziberin kojem je ovo šesto sudjelovanje na sajmu.

Njegova susjeda, gospođa Poljak iz Broda prodaje kulen. Kaže kako je vrlo zadovoljna i iz tog razloga dolazi već treću godinu prodavati svoje proizvode.



Foto: Gospodin Ziberin i gospođa Poljak na svom štandu

Gospođa Snježana ukrašava predmete. „Ja crtam i pišem po svemu što mogu.“- opisuje svoje proizvode. Ona je izlagačica već šest godina. „Naravno da dolazim jer očekujem zaradu, ima još vremena, pa ovdje smo do Sveta tri kralja.“



Foto: Šareni štand gospođe Snježane




Video: Šetnja šarenim štandovima

Do tada svakako prošećite štandovima u centru, no ne propustite ni adventski program na glavnom trgu. Ondje će svakoga dana nastupati zborovi, kulturno- umjetnička društva, mnogi gosti iznenađenja, a i djed Božićnjak.
Na Zrinjevcu će tijekom ovog posebnog mjeseca biti predstavljeni brojni glazbeni programi, u kućicama će se prodavati unikatni suveniri i božićni ukrasi, a moći će se kušati brojni zagrebački specijaliteti. Sličan program moći ćete pratiti na Trgu žrtava fašizma, a na Britancu održavaju se svakoga dana koncerti, sajmovi, kulturna događanja, promocije hrvatskih gastronomskih proizvoda, radionice i prezentacije.
U advent su uključena kazališta, muzeji i galerije. Više informacija doznajte na www.adventzagreb.com.



Foto: Okićeni Zrinjevac i štandovi

Post je objavljen 12.12.2011. u 08:00 sati.