Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikamohor

Marketing

Advent na domaći način


(slika 1: Manduševac u Božićnom ruhu)

U petak, 02. prosinca 2011., Muzej Mimara i njegovo pročelje oživjeli su kroz multimedijalnu 3D mapping prezentaciju. Tema ove inovativne projekcije bila je promocija Adventa u Zagrebu, koji će na mjesec dana oživjeti ulice i trgove našega grada. Pokrovitelj manifestacije koja je privukla popriličan broj znatiželjnika je Turistička zajednica grada Zagreba. Program je započeo u 19h, a projekcija je bila zakazana za 20h. U međuvremenu građani su se mogli ugrijati uz čašicu kuhanog vina i tople čokolade, ili pak plešući uz prigodne pjesme. Oko 19.30h park ispred Mimare bio je pun i okružen posjetiteljima. Sve je vrvilo djecom i dobrim raspoloženjem. Mladi volonteri dijelili su balone i informativne letke, te su spremno odgovarali na mnogobrojna pitanja posjetitelja. Nakon projekcije svi su bili pozvani da nastave druženje u prostorijama Muzeja Mimara. Ulaz je bio besplatan do 22h. Advent 2011. započeo je 26. studenog, paljenjem prve adventske svijeće na glavnom gradskom trgu. Ovogodišnji Advent veći je no ikada, a program nije bio nikada bogatiji.
U nastavku saznajte koje su glavne žile kucavice nadolazećih dana.


(video 1: 3D projekcija)

Veseli Božićni tramvaj
Poželite li upoznati baku i djeda Mraza upustite se u vožnju Veselim Božićnim tramvajem. Vožnja je započela 5. prosinca, a trajati će do 2. siječnja, 2012. Uz pjesmu, ples, nagradne igre i slatkiše mališani prolaze rutu koja započinje na trgu, nastavlja se kroz Ulicu Republike Austrije i potom se kroz Mihanovićevu vraća na prvotnu stanicu. Cijena pojedinačne karte iznosi 25kn, a moguće ih je kupiti u kućici Božićnog tramvaja na trgu, svaki dan od 16-19h, a vikendom od 10-19h.


(slika 4: Božićni tramvaj)

Advent na Zrinjevcu
Čarolija se širi i na trenutak zastaje na Zrinjevcu. Glavni put vodi vas do starog glazbenog paviljona koji pod lampicama odaje dojam bajke. Ispred paviljona postavljeni su visoki stolovi kod kojih možete zastati i u miru popiti kuhano vino. A ako imate sreće pa se tamo zateknete sa svojom boljom, ili lošijom polovicom, obavezno ponesite šibice ili upaljače kako bi mogli upaliti svijeće koje su postavljene svuda uokolo. Kap mašte, kap romantike – tko zna, možda se neke bajke i ostvare! I za ovaj dio grada predviđene su mnoge glazbene manifestacije, a tokom dana otvorene su kućice u kojima se prodaju unikatni proizvodi, Božićni ukrasi, te suveniri.


(slika 3: paviljon na Zrinjevcu)


Britanac – Božićni Pingvin Plac

Prošle godine na Britancu je postavljena mala grijana pozornica ispred koje je gotovo svaka večer prolazila u plesu. Ove godine Britanac je zamišljen malo drugačije. Svuda oko placa postavljeni su štandovi na kojima će se održati promocija vina, festival rakije, sajam knjiga, te promocija skijaške opreme i skijališta. Za one najmlađe organizirat će se radionice nakita, izrade suvenira i figura od snijega. Svakoga utorka možete zaplesati uz Miru Ungara i Zdenku Kovačićek. 10. prosinca organizirati će se LJETNO kino, 23. prosinca nastupaju Jinxi, a za Badnjak se priprema koncert iznenađenja! Za to da maleni trg ne ostane sam u Novogodišnjoj noći pobrinuti će se TBF koji tom prilikom održava besplatan koncert za posjetitelje!


(video 2: atmosfera ispred Mimare)

slike i video: Nika Mohor

Post je objavljen 04.12.2011. u 14:28 sati.