Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toplice

Marketing

DOŠAŠĆE

Image and video hosting by TinyPic
Prvom nedjeljom DOŠAŠĆA ili ADVENTA započeli smo novu crkvenu ili liturgijsku godina. Vrijeme Došašća je vrijeme pripreme za dolazak Sina Božjega.
Image and video hosting by TinyPic
U našoj župnoj crkvi sv. Martina započeli smo misama zornicama, koje slavimo od ponedjeljka do petka u 6,00 sati. Kroz mise zornice doživljavamo posebnu pobožnost. To su mise koje se slave u adventu u ranim jutarnjim satima u svitanje dana. Te mise imaju i pokornički značaj, jer moramo ustati rano da se stigne u crkvu, pa se tako u toj četverotjednoj pobožnosti odričemo i sna. Mise zornice posjećuje prosječni broj vjernika koji redovito pohađaju nedjeljne mise. Osobita je radost vidjeti školsku djecu, kako osnovnoškolarce tako i pojedine srednjoškolce koji su u mogućnosti doći.

Susret s Isusom – najljepši je početak dana!

U užurbanoj predbožićnoj atmosferi uličnog i trgovačkog blještavila u javnosti se malo govori o duhovnoj dimenziji priprave za Božić. Malo tko u medijima svraća pozornost da se kroz različite oblike pobožnosti vjernici početkom crkvene godine u predbožićno vrijeme pripremaju za Kristov dolazak.Post je objavljen 30.11.2011. u 08:55 sati.