Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlatovez-osijek

Marketing

Dječji vrtić Mak i OŠ Fran Krsto Frankopan - čuvari narodne baštine

Photobucket

Za šestu godinu, koliko u ovom sazivu u Osijeku postoji, Udruga Rubina koja tradicijskim rukotvorinama čuva narodnu baštinu našeg podneblja, bilježi sve značajnije rezultate. Puno se radi, istovremeno zabavlja, posebice pridonosi umjetničkom izričaju, kako Osijeka tako i okolnih sredina koje podupiru naše djelovanje i naum.
Na tome im se zahvaljujemo.

Photobucket

Udruga Rubina se tako nedavno predstavila svojim narodnim nošnjama i radovima tetama i mališanima u Dječjem vrtiću Mak. Dakako i mališani su nama pokazali svoje nošnje i uz to su nam još zapjevali i zaplesali. Tako mali, a toliko već znaju o narodnim običajima.

Photobucket

Što se tiče onih malo starijih, trenutno Rubina održava radionice zlatoveza i izrade predmeta od šuške šestim razredima u OŠ Fran Krsto Frankopan.

Photobucket

Najviše nas raduje i veseli činjenica da imamo i mlađahne članove koji su spremni nastaviti našim putem u prezentaciji i očuvanju običaja Slavonije i Baranje, te na taj način doprinijeti očuvanju narodne baštine, koja se neće izgubiti u veličini Europske Unije. Naše je naše!

AUTOR I FOTO: Veni

Poseban ponos zavlada u udruzi "Rubina" kada možemo svoje znanje i vještine prezentirati u sklopu školskih aktivnosti uvijek zahvalnim, poletnim, hiperaktivnim, prvenstveno zainteresiranim i maštom opijenim polaznicima naših školskih besplatnih radionica.

Koordinatorica za odnose s javnošću ; Veni mah



Post je objavljen 17.11.2011. u 08:20 sati.