Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenice

Marketing

Sa subotnjeg zbivanja 29. listopada

U subotu 29.listopada povodom mjeseca "Borbe protiv karcinoma dojke" koje su organizirale "Vilenice" u sruadnji s "Oazom" okupio se moćan krug žena koje su razmijenile iskustva i znanja, te se prisjećale mudrosti koju ima svako žensko tijelo da se brine o sebi i svojem zdravlju, te usmjerava u smjeru vlastitog zdravlja, kroz osluškivanje unutarnjih impulsa.



Saznalo se o najčešćim uzrocima pojave karcinoma, načinima sprečavanja pojave karcinoma kroz stvaranje određenih životnih navika koje podržavaju naše psihofizičko i emotivno zdravlje, a koje uključuju fizičko kretanje, ples, prehranu ekološkom hranom, odnosno hranom koja nije tretirana pesticidima čime se ujedno daje podrška i zdravoj prirodi i okolišu.

Naglaskom na nužnost potrebe za povratkom prirodi, započelo se predavanje o prirodnoj kozmetici koja ne sadrži potencijalno štetne, te kancerogene tvari, mogućnostima aromaterapije te eteričnih ulja tijekom oporavka od karcinoma, kao i uloge aromaterapije u podršci zdravlju, te se učilo o blagotvornim učincima pojedinih eteričnih ulja (ruže, lavande, bergamonta). Bilo je riječi i o ulozi majčinstva u zdravlju dojki.

Esencije prirode u vidu pojedinih geomantijskih energetskih točaka (Zemljine vrulje suptilnih energija) također su predstavljene na ovom zbivanju, te se moglo saznati koji krajolici u Hrvatskoj blagotvorno i vitalizirajuće utječu na koji dio ljudskog tijela. Bilo je riječi i o ulozi vrtova smještenih neposredno uz bolnice, kao podršci iscjeljenju karcinoma, s primjerima u Americi.
Vrtovi u svojem dizajnu sadrže elemente koji pomažu u nošenju s emocionalnim dijelom procesa iscijeljenja, poput okruženja biljem te klasičnom glazbom u čekaonicama za procese kemoterapije, te poboljšavaju kvalitetu života tijekom boravka u bolnici.

Problem karcinoma dojke, kao i karcinoma općenito je sagledan iz jedne drukčije perspektive, kroz prihvaćanje (više nego borbu) bolesti kao poruke, kao poziva na promjenu, i životni blagoslov, a o tome, kao i o ulozi unutarnjeg vodstva ili Višeg ja, intuicije, kao i uloge buđenja osobne duhovnosti i prirode, te blagotvornog učinka krajolika nas je provela jedna od gošći-predavačica ovog zbivanja.

Uz temu zdravlja i prirode, spomenuta je i nužna briga o čistoći okoliša, te o potrazi za načinima življenja uz svjesnost o svojem ekološkom otisku, tj. načinima življenja sa što manjim zagađenjem okoliša koji nam onda uzvraća podrškom našoj vitalnosti i vitalnosti duha i tijela.

Žene mogu postići to odabirom kozmetike koja je prijateljska za okoliš, životinje, učenjem vlastite izrade jednostavnije kozmetike, upotrebom okolišno-prijateljskih sredstava za čišćenje kućanstva, korištenjem bicikla kao prijevoznog sredstva, fair-trade proizvoda, recikliranjem i slično.

Cilj zbivanja je također bio podržati rad, zalaganja i žensko poduzetništvo u domenama koje pomažu i djeluju u domenama predstavljenih tema.

Marina

Post je objavljen 04.11.2011. u 16:34 sati.