Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ritam-zivota

Marketing

muke po lećama

U devetom mjesecu ove godine kupila sam nove leće. Polutvrde, kao i uvijek. Danas, dva mjeseca kasnije morala sam u optiku da ih ispoliraju, jer sam primjetila neku masnu mrlju koja mi je smetala. U optici su vrlo ljubazno mrlju otklonili i rekli mi da imam jednu VELIKU ogrebotinu na leći. I da moram paziti kak rukujem s njima, jer su leće osjetljive. I bla bla bla.

Grrrr, bila sam ljuta ko pas. Leće nosim već 20 godina i dobro se znam brinuti za njih, ne trebaju mi optičarske prodike. I nemam duge nokte i nisam ih nigdje ogrebla, jer ih pazim i mazim. Sigurna sam da su mi prodali leće s ogrebotinom, ali ju ja nisam mogla opaziti. Ali ne bi oni nikad priznali svoju grešku, njima je uvijek kriv korisnik koji se, majmun, ne zna brinuti o lećama. Ma dajte molim vas! Stvar je u tome da optičari prodaju nekvalitetno smeće od leća koje su s godinama sve lošije i lošije. I to nije samo moje mišljenje već i mnogih drugih dugogodišnjih korisnika leća. Ak sam ja, nisu i svi ostali budale!

Moje prve leće bile su jedine dobre, bile su fantastične! Iako im je formalno rok trajanja samo 1 godinu, ja sam ih bez ikakvih problema nosila pune četiri, a nosila bih i dulje da mi se dioptrija nije u te četiri godine drastično promijenila. Te su leće bile naručene iz Švicarske, jer se tada nisu proizvodile kod nas i čekale su se dva mjeseca. Ali su zato bile peri-deri. Nosila sam ih od jutra do mraka, da i nisam znala da ih uopće imam u očima. Za naočale u to vrijeme nisam ni čula, jer mi uopće nisu trebale. Stavila bi ih ujutro čim bi se probudila i skinula navečer, prije spavanja. Jednom sam s razredom bila na nekom izletu i nisam ih skidala punih 48 sati! Bez ikakvih posljedica! Kakve tablete za skidanje proteina, ma za to nisam ni čula onda.

A sada... Sad ih nosim samo po vani, doma nosim naočale, jer su toliko loše da ih ne mogu nositi cijeli dan. Često nešto svrbucka i žulja. Pa se malo magle, pa se maste... A koristim i te usrane tablete za skidanje proteina. I opet su leće sranje. Nitko me ne može uvjeriti u suprotno, ali danas se leće proizvode kod nas i ništa ne valjaju.

Uvjerava me danas optičar da se leće danas proizvode od kvalitetnijih i boljih materijala, da su plinopropusne što je bolje za oko i ne znam što sve ne. Ali kako mogu biti kvalitetnije danas, kad ih ne mogu nosti cijeli dan kao prije, kako mogu biti kvalitetnije, kad im je stalno neki vrag, a prije im bez korištenja specijalnih tableta nije bilo ništa? Kako mogu biti kvalitetnije kad sad traju jedva godinu dana, a prije su trajale i po četiri?

Nek sve ide lijepo k vragu i nek nam vrate one stare, obične tvrde leće. To su bili dani! I nek mi ne seruckaju više o tome kako su danas osjetljivije, ali kvalitetnije. Jednostavno, nije istina!

Post je objavljen 02.11.2011. u 18:15 sati.