Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/elan

Marketing

ODRŽANA RADIONICA „KREATIVNOST U SUOČAVANJU S IZAZOVIMA STARENJA” - Crikvenica, 6. 10. 2011.

Dan starijih osoba (1. listopada) i Dan mentalnog zdravlja (10. listopada) obilježili smo u suradnji s Udrugom umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske iz Crikvenice kroz psihoedukativnu radionicu na temu „Kreativnost u suočavanju s izazovima starenja“.

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Crikvenici okupilo se 14 naših seniorskih ugrađana i sugrađanki – taman pravi broj za rad u grupi. Došli su nam iz Crikvenice, Grižana, Triblja, Bribira, Jadranova… Prisutne smo pobliže upoznale s pojmovima “uspješno” i “optimalno” starenje te po čemu se oni razlikuju. Razgovarali smo i o različitim oblicima kreativnog rada te o prednostima korištenja kreativnih tehnika u kvalitetnoj prilagodbi na promjene zrele dobi. Druženje u poticajnoj i vedroj atmosferi nastavili smo demonstracijom tehnike reminiscencije, tj. prisjećanja, koja se često koristi u pružanju psihološke potpore starijim osobama.

Ozračje je bilo pozitivno, vedro ali i radno. Sudionici radionice su se predano posvetili ispunjavanju dobivenih zadaća pa su i rezultati njihove aktivnosti bili zanimljivi uradci.

Uspostavljen je vrlo dobar kontakt između voditeljica i sudionika, prisutni su izrazili zadovoljstvo ponuđenim sadržajem kao i želju da im se aktivnosti ovakvog tipa ponovno organiziraju.

Ni humora nije nedostajalo - jedan od upečatljivijih komentara sudionika je bila primjedba da se njihova populacija umjesto "osobama starije dobi" međusobno radije oslovljava s "Duracell generacija". Isto tako smo se svi složili da se je vrlo lako poistovjetiti s tvrdnjom: “Ja nisam 83-godišnjak! Ja sam 18-godišnjak sa 65-godišnjim iskustvom!”.

Ovim putem želimo izraziti radost što smo dobili priliku steći ovakvo iskustvo zajedničkog (međugeneracijskog) druženja te se još jednom zahvaljujemo Udruzi umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske na susretljivosti i profesionalizmu u suradnji. Iskreno se nadamo da ćemo imati još prilika za ovakve susrete!

KM


Post je objavljen 10.10.2011. u 10:31 sati.