Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brianna

Marketing

Homemade pekmez

Kako nam je u vinogradu ostalo mnogo bresaka koje bi ubrzo propale, prolistala sam malo recepte i odlučila krenut u avanturu pravljenja pekmeza.

Vaga se zaustavila na osmom kilogramu...


Uslijedilo je dugotrajno guljenje, čišćenje i rezanje na komade...


Usitnjavanje na mašinici za meso...


Sat vremena neprestanog miješanja na blagoj vatri, uz dodatak četiri želina, nešto manje od dva kilograma šećera i soka četiriju iscijeđenih limuna...


Nakon zagrijavanja staklenki u toploj pećnici, uslijedilo je punjenje, stavljanje u pećnicu dvadesetak minuta da se ulovi korica te zatvaranje celofanom umočenim u rum, rakiju ili neki alkohol.


Vruće staklenke omotala sam dekom i ostavila tako da se postupno hlade do sljedećeg dana. Pekmez je isproban, dobio pohvale, a dragi je došao do pametnog zaključka da se sada mogu slobodno i udat...

Post je objavljen 01.09.2011. u 21:34 sati.