Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lajavakuja

Marketing

brumbrum

"impresionira" me opsjednutost motorima svakojake sorte. okej, grad je ionak otišel vrit po tom pitanju. auti sim auti tam, kamioni, tegljači, busevi, motorkotači manji il' veći, puši se na sve strane, dimi se gore, dimi se dolje. prije dobiš na lotu nego ukebaš tišinu. al ono od čega mi se doslovno zbljuv ovo ljeto i onaj dio japanskog "odmora" koji sam provela na moru je opsjednutost ispušnim parama ne samo gore, dolje nego u tolikoj količini na moru da to prelazi granice zdravog podmorja. ploveći brodom par dana uistinu sam se uvjerila koliki je promet jahtaša i ostale čeljadi, pa nije preloša usporedba jednog lucidnog komentatora s najgušćim prometom velehvaljene A1 u špici. dakle, ako niste negdje baš jako daleko na otvorenom plavom, teško da ćete doživjeti ljepote razvedene obale s obzirom da je izgleda sklopila brak sa svakojakim vlasnicima morskih brundalica i udri.
kaj se tiče obale, meni nikad nisu išli skup auti i ručnici. većina malih obalnih mjesta pruža upravo taj "doživljaj". auti su parkirani tik do plažica, sam kaj se ne sparkaju na ručnike, ispred ručnika jure gliseri, a tam di auti ne mogu uvijek se nađu lokalni dečeci koji se probijaju svojim tomosićima i ostalim metalnim raspršivačima.
u tih par dana imala sam prilike pogledati jednu predstavu na otvorenom i kak je parking bil, naravno, ispred kulture, tak su i auti ostali sparkirani tik do pozornice. rijetki su gradići koji uvode pješačke zone navečer, rijetki a možda je samo jedan. no dobro kaj, čovjek bi to progutal, auti auti i mobiteli i mobiteli ti pas mater, al usred glavne scene, ono usred presudnog trenutka eto ti vlasnika stare apšisale četvorke, kurbla on onom žicom i nikak se uspalit. tek na kraju predstave, uz dramatični oblak ispušnih para ode u nepoznato. no no, valja mi gledati pozitivno, pa je taj oblak čist dobro zaprašil scenu što je pridonijelo efektnoj završnici.
hoću samo reći da kolikogod ljudi prestali ispuštati duhanske dimove ima ih koji će to stostruko nadoknaditi.
i hoću reći da tu nema ni s od neke svijesti i da bu nas sve to dovelo do totalne besvijesti.
more puno jahti, kruzera i ostalog jednako je more puno dreka. kopno zraubano do ludila. sve skup je to budalaština koja eskalira. i vis bu postal siv, ak me razmete.
nije da se nemre, al se neće

Post je objavljen 24.08.2011. u 12:30 sati.