Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Susreti s mačkobama

Kako se ne smatram mačjom osobom ne držim mačke, a niti bilo kakve druge sisavce kao kućne ljubimce. Nažalost (ili nasreću) nisam našao u Hrvatskoj južnoameričke pekari svinje jer bi ih zacijelo već imao no to je već druga priča…
Bio sam prošlog tjedna tu kod jednoga prijatelja pozvan na degustaciju plodova aronije koji sada dozrijevaju. Zapravo nisam bio izričito pozvan ali kad sam se već našao tamo sam sam se pozvao u voćnjak. Ubrzo su oko mene počeli cirkulirati razigrani mačići. Evo slika simpatičnoga maloga mudraca kojega sam skinuo sa drveta breskve:

Photobucket

Photobucket

Nekoliko dana kasnije u vinogradima na planinskim padinama ponovno sam susreo mačkobu.

Photobucket

Ovaj put je bila riječ o podivljalom domaćem mačku kojega je netko valjda odbacio u planinu. Mačak nije bio jako divlji ali nije se ni dao uhvatiti.

Photobucket

Da mačak jede grožđe sigurno nebi bio gladan u ovo vrijeme, ali vjerojatno lovi poljske miševe. Kao štetočinu u lovištu možda će ga odstrijeliti lovci, a možda će sam pasti kao lovina lisice koja navodno jako voli mačje meso. Nadam se da će mačak ipak poživjeti jer je vrlo hrabar i nalazi se na specifičnom životnom putovanju zbog kojeg ga simpatiziram i doživljavam kao duhovnog prijatelja.



E da, učinite si uslugu i pročitajte post na blogu od Kreše Mišaka
Toliko za danas, lijep pozdrav do čitanja!

Post je objavljen 18.08.2011. u 17:15 sati.