Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/putjednostavnosti

Marketing

Dobro vam kišno jutro :)

Koliko vas je jutros s osmjehom preskakivalo kišne lokve? Hop, šljap, pljas! :)

Obično se time bave moje djevojčice na putu do vrtića dok ih ja požurujem sva nervozna jer evo opet smo na knap, i moramo ići, i kasnije ćemo šljapkati po lokvicama... Na brzinu ih uz leteću pusu ostavim u vrtiću, uletim prijateljici u auto, i u zadnju minutu ulazimo na posao. Kiša? Gnjavaža.

Većina nas, vjerujem, razmišlja na ovaj način. I ja sam, i još uvijek mi se desi da upadnem u tu petlju žurbe-nervoze-propuštanja trenutaka.

Jutros sam ipak uspjela drugačije. Djevojčice su s bakom i dedom na selu, i vjerujem da veselo šljapkaju po dvorištu u svojim šarenim gumenim čizmicama i kabanicama. A ja sam se probudila dovoljno rano da si priuštim razbuđivanje u krevetu uz zvuke mirne kiše koji su ulazili, skupa sa svježim zrakom, kroz odškrinuti prozor. Tako ugodno buđenje. Posve mirno i lagano.

Pa šalica lipovog čaja, toplog i mirisnog. Nekada dok sam bila dijete, mama je svako jutro kuhala čaj i nisam mogla zamisliti buđenje bez tople šalice među rukama. Onda sam počela živjeti samostalno i čaj je vrlo brzo nestao s jutarnjeg rasporeda, u stalnoj žurbi i jurnjavi, istisnut nekim drugim "važnijim" stvarima. I sada evo ga opet. Ovaj tjedan ga kuham gotovo svako jutro i tako paše. Probati ću vratiti ga u svoja jutra, stvoriti tih 5 minuta opuštanja, 5 minuta za slaganje misli prije svega što dan nosi.

Nego, počela sam pisati o kiši. Iako čaj dobro ide uz kišu ;)

Danas sam ja bila dijete koje skače preko lokvica. Ne, ipak nisam skakala posred lokvica, ne mogu baš na posao doći sva mokra, ali sam ih preskakivala. S osmjehom, sve širim kod svakog idućeg preskoka.

I sada sjedim uz poluotvoren prozor - ljeto je, nema puno posla, i mogu si priuštiti gledanje kapi kako klize prozorskim staklom i ostavljaju sjajne niske tragova. Vani kapi šume po travi i lišću dvorišta, i sviraju kapajući u manje i veće lokve, a vjetar njiše granje drveća i povremeno uđe u sobu i pomiluje me po licu.

I nek mi samo netko kaže da kišna jutra nisu prekrasna.

Post je objavljen 28.07.2011. u 09:36 sati.