Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vegeterijanci

Marketing

Grašak s lukom

Sastojci:
1 kg graška
0,5 dl ulja
3 velike glavice luka
1 kockica koncentrata mesne juhe
pola žličice šećera
sol, papar

Pripremite grašak (očistite mahune, izvadite i ocijedite grašak iz konzerve ili priredite smrznuti grašak). Luk ogulite, operite i sitno nasjeckajte. U prikladnoj posudi zagrijte ulje. Na umjerenoj vatri popržite luk. Češće ga promiješajte, a ulijtej malo vode kako biste spriječili da luk zagori. Čim luk omekša, zgnječite ga viljuškom. Posudu zatim skinite s vatre.
U lonac ulijte dvije litre vode, posolite i zagrijte da voda provrije. Zatim uspite pripremljeni grašak. Kuhajte ga 5-6 minuta, pa ga izvadite i ocijedite. U posudu sa zgnječenim lukom uspite ocijeđeni grašak. Ulijte dva decilitra vode, posolite, popa-prite i umiješajte malo šećera. Kuhajte na srednjoj vatri dok se jelo ne zgusne.

Post je objavljen 15.07.2011. u 11:30 sati.