Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vegeterijanci

Marketing

Tikvice s jajima

Sastojci:
1 kg tikvica
3 jaja
3 dl kiselog vrhnja
0,5 dl ulja
sol, papar

Tikvicama odrežite peteljke i narežite ih na kolu tove debljine oko 1 cm. Zatim u prikladni lonac uspite narezane tikvice, prelijte ih vodom i umjereno posolite. Lonac poklopite i kuhajte na srednjoj vatri desetak minuta. U lim za pečenje ili vatrostalnu posudu ulijte malo ulja. Prokuhane tikvice izvadite, ocijedite i posložite u lim odnosno posudu.
U prikladnoj zdjeli razmutite jaja pa u njih umiješajte kiselo vrhnje, te posolite i popaprite. Tako pripremljenom smjesom prelijte tikvice. Posudu poklopite, odnosno aluminijskom folijom prekrijte namirnice ako koristite obični lim za pečenje. Posudu (odnosno lim) stavite u dobro zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180-200 stupnjeva.

Post je objavljen 24.06.2011. u 11:18 sati.