Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djure-crnatka-momci-2

Marketing

Liga šesnaestorice, godina MMXI, kolo šesto, Krutalna postava, Remiza

Jedan od članova momčadi, a zbog delikatnosti situacije ime se neće spomenuti, bio je vani i zahaklao se s jednom damom. Noć je bila duga, puno se popilo i stvar je završila u krevetu. Sam spolni čin nije potrebno opisivati jer bio je to spolni čin kao bilo koji drugi spolni čin. Naravno, ako se pod bilo kojim drugim spolnim činom smatra analingus i potezanje za uši. Međutim, ono što je bitno istaknuti je sljedeće: usred noći dama prodrma našeg protagonista i probudi ga. Na pitanje zašto ga je probudila kada je tako grda i neprivlačna, odgovor je bio zato što je u snu uporno govorio "Pobjeda je pobjeda!".

Dame i gospodo, to se zove angažman. To se zove koncentracija.

A zašto je naš protagonist mantrao Đambo Đambo Đambinu velebnu misao? Zato što je to bila noć prije velike tekme, šestoga kola Lige šesnaestorice. Stanje stvari nakon petoga kola: pet pobjeda i jedan poraz. Sasvim prihvatljivo. Zapravo neočekivano dobro, s obzirom na to da Quatroocculi i dalje nema bekend.

U šestom kolu dočekuju nas momci iz Krutalne postave. Radi se o petorici mladića, mišićavih, visokih i maljavih, ali čistih i mirišljavih. Zanimljivo, dvojica se zovu Krunoslav, dvojica se zovu Žaba, a peti se zove Wendy. Definitivno najčudnija imena u novijoj povijesti. Njihov pokemon je Pichu, maleni električni glodavac, evolucijski prethodnik Pikachua. Slabašni pokemon.

Dečki su nas dočekali u svojoj dvorani. Sudeći prema pokemonu, čovjek bi rekao da se radi o neozbiljnoj ekipi. No taj bi se čovjek jako prevario. Taj bi čovjek smrdio po pogrešnom zaključivanju. Taj čovjek ostao bi bez ruke, jer bi došao cuko pogrešnog zaključivanja i pojeo mu je. (Djeco, ako ima djece koja čita ove osvrte, čuvajte se cuke pogrešnog zaključivanja. Ruku će vam pojesti. A kako ćete okice trljati sa samo jednom rukicom?) Radi se zapravo o vrlo opasnoj ekipi, kao što im i samo ime kaže. Krutalna postava. Svaki od članova te postave krutalan je. Užasno krutalan. Najkrutalniji je Krutalni Krunoslav. (Jedan od Krunoslava. Onaj koji je krutalniji od drugoga.) Svi u Krutalnoj postavi igraju penholderom.

Naša je strategija bila prilagoditi se tijekom igre. Nastojati iskoristiti sve pukotine u obrani, sve manjkavosti njihove strategije. Krutalna postava, kako se ispostavilo, nije imala strategiju nego su nas jednostavno došli razjebati.

Kao i sve u životu, i u ovom je slučaju postojao jedan indikator koji je ukazivao na to kakva će to tekma biti. (Nažalost, nitko to nije prepoznao.) Nakon što je utvrđeno da će prvi par biti Krutalni Krunoslav i Gazivoda, Krutalni Krunoslav upitao je Gazivodu je li kad kakao u potok. Gazivodi pitanje nije bilo jasno pa mu ga je Krutalni Krunoslav ponovio. Gazivoda je rekao da nikada nije kakao u potok, na što mu je Krutalni Krunoslav rekao da to znači da Gazivoda nije niti živjeo. (Napomena čitatelju: Krutalni Krunoslav doslovno je rekao "živjeo".)

Prva partija bila je brza. Možda i prebrza. Gazivoda je svojim moćnim bekendom pokušao protivnika natjerati na pogreške, no Krutalni je Krunoslav ipak bio moćniji. Svojim nabildanim rukama napucavao je lopticu u stol i desetak se loptica odbilo u Gazivodino oko. U strahu za svoje oko, Gazivoda je predao partiju.

U drugoj partiji sučelili su se Žaba i Prorok Nemadija. Sraz penholdera. Sraz škola. Prorok Nemadija je bio agresivan u obrani i imao je dosad najbolji rad nogu. Žaba je pak koristio felšane loptice i time izluđivao Nemadiju. Žaba je bio jači. Nemadijina obrana nije bila dorasla usavršenom penholderu.

Za treću partiju dogovoreno je da će snage odmjeriti pokemoni. S naše strane je bio jedan od rijetkih spolnih zločinaca među pokemonima, Gengar. S njihove je strane bio Pichu. S obzirom na moć njihovog ping ponga, nismo znali što očekivati od Pichua. Ispostavilo se, međutim, da je to obični Pichu. Gengar mu je prvo opalio tri šamara, a zatim je stavio mali prst u Pichuov anus. U tom je trenutku Krutalni Krunoslav povukao Pichua u kuglu. I dalje nam nije bilo jasno zašto se tako jaka momčad bori s tako slabim pokemonom, ali [autor teksta stavlja sunčane naočale i pogled usmjerava u daljinu] pobjeda je pobjeda. Gengar se taman bio nabrijao i bio bi apsolutno nepodnošljiv cijelo poslijepodne pa mu je Gazivoda dao da se malo poigra sa Zezalicom. Krutalno.

Četvrtu partiju odigrali su Četverooki i Žaba. Drugi Žaba. Iako se po igri ne mogu uočiti razlike između Žaba. Četverooki je pokušao prednost ostvariti forsiranjem protivnika da igra bekend, ali strategija nije uspjela. Shvativši da je Žaba prejak, Četverooki je počeo igrati svoju igru, nije se nimalo oznojio i pomalo je cuclao svoj pojačani gemišt.

Peta partija bila je sramota. Wendy je rasturio Špajzu te ga je u svakom setu ostavio na nuli. Špajza se ljutio, ali nije mogao ništa učiniti.

Poraz. Težak, ali opravdan. Ali, sreća u nesreći, barem se Gengar dobro zabavio.


Post je objavljen 11.06.2011. u 00:21 sati.