Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/buholov

Marketing

da li je Hrvatska nastala na zločinu?

dakle halabuka koja se digla oko našega prezgodnoga generala ( dovraga što ja nisam čuvarica u tom zatvoru ) služi ipak nečemu racionalnome osim lupanju glavama o zidove i rezanju vena i ridanju na trgu Bana .
jeli bilo zločina ili ne pitranje je sad na koje treba imat muda odgovoriti nakon što većina oko 93% misli da su osude nepravedne..
dakako da je bilo . nema rata bez zločina i to nije ništa nova. Misli se na zloćine koji se čine civilima i nevinima koji nisu uključeni u ratne operacije a čije je ubijanje zabranjeno Ženevskom konvencijom. Kako to da nitko ama baš od našijenaca i naricatelja za Gotovinom , ne spominje tu konvenciju , kada je riječ o Oluji ? NO nešto je drugo važnije od ovoga što se događa ili ne, u vihoru rata. To drugo je podstrekivanje na rat od strane vlasti i onih koji su bili u mogućnosti da dignu narod na rat (mediji, neki intelektualci, obavještajci itd) Bile se to gadne priče s početka rata koje su išle u smjeru širenja mržnje prema manjinama ( Srbi, Miuslimani itd , prema mirotvorcima (sjetimo se Reichl Kirra)..i širenje mržnje i laži prema bivšem sustavu ( mraka.. )
A i to nije neobično kada se uzme da su zaista Srbi navjestili agresorske namjere prema Hrvatskoj i Bosni. Neobično je da su ratne operacije išle nekim čudnim redom. POnekada se vidjelo da su hrvatsko-srpske akcije bile koordinirane, ponekada se činilo da su bitke na samom teritoriju Hrvatske išle za ražmjenom teritorija . Naime čudno je šta se čekalo toliko dugo na oslobađanje KNINA??? Čudno je i to su iz vojarni izašle jedinice JNA sa svom vojnom opremom u smjeru Bosne. Čudno je da su Srbi osvojivši Vukovar predali ga Hrvatima ..
HM; čudan je potvat bio taj naš domovinski rat
A nastanak je Hrvatske bio nužan . JUgoslavija je jednostavno bila umrla ...

Post je objavljen 17.04.2011. u 18:09 sati.