Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/klzk

Marketing

Kad sam već bez srca..

Prije nekih mjesec dana rekla meni doktorica na sistematskom, ne da se ja uvrijedim, ali da bih trebala smanjiti količinu ugljikohidrata u prehrani. Malo, mrvicu.
Ne trebam nikome reći, ali ona bude to meni tu napisala na nalaz.


Jer eto, nalazi su mi svi u redu - ultrazvuci, krvne slike, tlak, ekg, itd - ali, kako mi otiču noge dok stojim duže - a radim stojeći posao - i kako imam par kilica viška, bilo bi mi jako dobro, dugoročno gledano, kad bih malo pripazila na prehranu.

Gledala ja doktoricu i nisam joj imala srca reći da sam biolog i da jako dobro znam da ta mala mrvica viška kila koje imam nije dobra za mene (mogu joj po točkama izdeklarirati cijeli popis problema koji mi slijede glede tih par kilica).
I isto tako joj nemam srca reći da je mojih sadašnjih 80 kila zapravo 20% manje od kilaže koje sam imala prije pet godina.
I da bih ja jako rado vratila onu kilažu koju sam imala prije nego što sam nabrala sve te kile, ali nije to baš tako jednostavno (što zna svatko tko je ikada imao problema sa održavanjem "idealne" tjelesne težine).

Nisam imala srca reći doktorici, koja me vidi prvi put u životu na 15 minuta u sklopu sistematskog pregleda po poslovnoj dužnosti, da sam prije dvije godine izgubila 10 kila u 6 mjeseci iz neobjašnjivih razloga (isto su mi svi nalazi bili u redu, samo nisam spavala, zaboravljala sam na hranu, gubila 2 kg na tjedan i veći dio vremena se osjećala kao promatrač u nekom filmu) te da sam te iste kile dobila nazad do kraja godine, kada su ti neobjašnjivi razlozi, koji god bili, nestali.
Jedino što mi je ostalo je katastrofalna slaba imunost, tako da od onda svakih 6 mjeseci otprilike boj bijem s nekom drugom bakterijom. Ili virusom. Ili već što je u sezoni.
Moja osobna liječnica mi je rekla da je to sve zbog stresa i da bih trebala smanjiti izvore stresa u svom životu. Na primjer, posao.

Ukratko, zato što nisam imala srca sve to reći ženi koje se sve to uopće ne tiče, dan poslije rekla sam svima oko sebe da mi je doktorica napisala na nalaz da trebam smanjiti ugljikohidrate. A onda smo lijepo svi zajedno otišli na kavu i kolače.

Prava turska

Za dušu, kad već nemam srca.

Photobucket


Post je objavljen 29.03.2011. u 21:19 sati.