Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toplice

Marketing

LOVCI PROSLAVILI SV. HUBERTA

Image and video hosting by TinyPic
Svetom misom u župnoj crkvi sv. Martina u Var. Toplicama članovi Lovačkog društva „JELEN „ iz Var. Toplica svečano su proslavili svoga nebeskog zaštitnika sv. Huberta.
Image and video hosting by TinyPic
U misnom je slavlju župnik u prigodnoj propovijedi govoreći o životu sv. Huberta molio za zaštitu lovaca i lovočuvara, posebno naglasivši vrijednost i smisao Kristova križa koji je zapravo Hubertu, strastvenom lovcu, postao znakom obraćenja i promjene života. Primjer svetog Huberta svima je primjer da za Kristov križ svjedočimo svojim životom, da se ne bojimo svjedočiti svoju vjeru, na svakom mjestu jer Kristov križ ne pripada prošlosti. Kristov križ je aktualan danas i biti će to uvijek, jer je taj Križ čovjeku donio spasenje i oslobođenje, i da se ne boje podići svoj glas kada je to potrebno i da svjedoče Kristov križ i u svom braku, u svojoj obitelji, na radnome mjestu, na ulici, jer ako smo kršćani, onda kršćani nismo samo dok smo u crkvi, nego smo kršćani gdje god bili, gdje god radimo.
Na kraju je župnik naglasio kako se lovci danas ne bave nečasnim poslom kako neki misle jer je taj posao pred Bogom častan ukoliko polazi od Božjeg nauma o čovjeku. Naime, polazeći od vjere znamo da je Bog sve stvorio pa tako i prirodu koju je podložio čovjeku, ali ne na taj način da s njome radi što hoće nego da njome upravlja tako da je ne razara, uništava i obezvrjeđuje. Bog je čovjeku dao prirodu da njome mudro gospodari kao biće stvoreno na sliku Božju.
Image and video hosting by TinyPic
Čestitajući lovcima današnji blagdan njihova zaštitnika i moleći i za preminule članove na koncu župnik im je nakon blagoslova zaželio „DOBRU KOB“.
Image and video hosting by TinyPic
Proslava sv. Huberta nastavljena je kratkim druženjem u vjeronaučnoj dvorani, te također već tradicionalnim slavljem u njihovom lovačkom Domu. Ove su se godine proslavi sv. Huberta pridružile i supruge naših lovaca.
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 03.11.2010. u 23:00 sati.