Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toplice

Marketing

ZNANSTVENI SKUP - KUKULJEVIĆEVI DANI: 3. - 6. studenog 2010.

Image and video hosting by TinyPic
Proslava DANA GRADA Varaždinskih Toplica započinje već u srijedu 3. studenoga 2010. s početkom u 9,00 sati u hotelu „Minerva“ znanstvenim skupom: Kukuljevićevi dani. Ovdje izdvajamo dio programa održati će se održavati u našoj župnoj crkvi.

U srijedu u 16,00 sati najavljujemo koncert na orguljama
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Natalije Imbrišak, koja je rođena je 1967. u Koprivnici. U rodnom gradu
započela je glazbeno školovanje, a nastavila u Srednjoj glazbenoj školi˝Vatroslav Lisinski˝ u Zagrebu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je 1990. teoretske glazbene predmete (A.Klobučar ), a 1994. orgulje (Ž. Dropulić, M. Penzar).
Polazila je majstorske tečajeve orgulja prof. Jeana Ferrarda (Belgija) i Jeana Boyera (Francuska). Nakon trogodišnjeg usavršavanja iz orgulja na ˝Conservatoire Royal de Musique˝u Bruxellesu u klasi prof. Jeana Ferrarda, stječe magisterij umjetnosti iz orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
U Glazbenoj školi ˝Vatroslav Lisinski˝u Zagrebu i u Glazbenoj školi u Koprivnici predavala je teoretske glazbene predmete, a od 1997. predaje orgulje u Glazbenoj školi u Varaždinu.
Učenici iz njene klase studiraju orgulje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, na Institutu za crkvenu glazbu ˝Albe Vidaković˝ u Zagrebu, na Konzervatoriju ˝Giuseppe Tartini˝ u Italiji (Trst), na ˝Hochschule für Musik und darstellende Kunst˝ u Grazu i na ˝Hochschule für Musik und darstellende Kunst˝ u Beču.
Uz iznimnu pedagošku djelatnost, sudjeluje na mnogobrojnim festivalima i manifestacijama vezanim uz očuvanje i promidžbu orgulja: Zagrebački ljetni festival, Varaždinske barokne večeri, Sudamja-Split, Organum Histriae u Umagu, Ciklus Max Reger u Varaždinu, Orgulje kao europska kulturna baština (međunarodni kongres, Varaždin 2000.), Orguljaški ljetni festival u Pragu, Glazbeni festival u Balingenu...
U crkvi Sv.Nikole u Koprivnici djeluje kao orguljašica i dirigentica mješovitog pjevačkog zbora. Predavač je orgulja u školi za crkvene glazbenike pri Varaždinskoj biskupiji. U Orguljaškoj ljetnoj školi u Šibeniku vodi seminar orguljske glazbe
XIX. - XXI. stoljeća, te hrvatske glazbe za orgulje.
Koncertira kao solist na orguljama i umjetnički suradnik solistima i ansamblima u zemlji i inozemstvu (Belgija, Austrija, Italija, Slovenija, Njemačka, Mađarska, Češka). Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i Hrvatskog društva glazbenih teoretičara.Image and video hosting by TinyPic
Program:
Jan Pieterszoon Sweelinck: Balletto del granduca
(1562. – 1621.)
Domenico Zipoli: All´ Elevazione
(1688. – 1726.)
Ludwig van Beethoven: Stücke für Flötenuhr no. 1
(1770. – 1827.)
Njemačka tabulatura: Intrada
( oko 1600. g.) Corranto
Der Mohren Auftzugkh
Bassa imperiale

Léon Boëllmann: Priére ŕ Notre-Dame
(1862. – 1897.) ( iz „Suite gothique“)
Nepoznati skladatelj: Sonata u C-duru
(Franjevački samostan, Klanjec)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 03.11.2010. u 14:00 sati.