Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toplice

Marketing

HODOČAŠĆE U ĐAKOVO I VUKOVAR

Image and video hosting by TinyPic
U subotu, 23. listopada 2010.g. članovi Župnog vijeća, djelatnici Župnog Caritasa i članovi Župnog pjevačkog zbora hodočastili su u Đakovo i Vukovar. To cjelodnevno hodočašće za preko pedeset vjernika naše župe organizirano je u znak zahvalnosti za nesebičnu brigu i trud kojom spomenuti članovi naše župne zajednice kroz različite aktivnosti tijekom godine daju svoj doprinos u različitim aktivnostima župe, žrtvujući svoje vrijeme i sposobnosti te tako pridonose skladnijem životu naše župe.
Dragi se Bog pobrinuo da nas obdari doista prekrasnim sunčanim i ugodnim vremenom te smo u vedrom izletničkom, hodočasničkom i molitvenom ozračju vožnjom kroz Podravinu stigli do ravne Slavonije.
Image and video hosting by TinyPic
Prvi cilj našeg hodočašća bio je biskupski grad Đakovo u kojem smo uz srdačan doček razgledali prekrasnu Strossmayerovu katedralu i upoznali se uz stručno vodstvo s njenim ljepotama i poviješću, te iskoristili prekrasan sunčan dan za razgledavanje i užeg centra samog Đakova.
Put nas je vodio dalje prema gradu heroju – Vukovaru u kojem smo se na Ovčari te groblju Hrvatskih branitelja prisjetili nedavne tužne povijesti ali i ponosa povijesnih događaja naših branitelja.
Image and video hosting by TinyPic
Vukovarski gvardijan, fra. Gordan nadahnuto nam je u samostanu i crkvi progovorio o mnogim potresnim činjenicama koje nas nisu ostavile ravnodušnima.
Image and video hosting by TinyPic
Vrhunac našeg hodočašća bila je sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru,
Image and video hosting by TinyPic
a dio vremena koje je doista bilo prekratko posvetili smo razgledavanju i samog grada Vukovara, tako da smo se uz radosnu pjesmu i molitvu vratili s tog prelijepog hodočašća - ispunjeni prekrasnim dojmovima, obogaćeni za mnoge nove spoznaje .
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 24.10.2010. u 21:24 sati.