Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uvijekbolji

Marketing

Polovica para



Pisala sam već o "neodraslim odraslim" ljudima, pa me to podsjetilo na još jednu kategoriju - takozvane "polovica para" ljude. Takvi jednostavno ne znaju živjeti sami. Ako nisu u vezi i nisu dio para, jednostavno ne znaju što bi sa sobom. Znam mnoge ljude koji ne mogu zamisliti da bi bili sami, pa radije skaču iz veze u vezu ili godinama ostaju u vezi s "pogrešnom" osobom, koja često onda i iskorištava takvu situaciju i strah svog partnera od prekida veze.

Moram naglasiti da ne zagovaram potragu za savršenom "drugom polovicom" nego mislim da trebamo prije svega živjeti za sebe i biti zadovoljni sobom i svojim životom. Ukoliko pritom naiđemo na nekog s kime bismo rado podijelili svoj život, odlično. Ali to ne znači da trebamo živjeti za njega/nju, nego s njim/njom.

Za normalnu vezu su potrebne dvije odrasle osobe. Primorci imaju izreku "bolje sam nego slabo kumpanjan" - bolje sam nego u lošem društvu. Da bismo dobro funkcionirali u paru, moramo prije svega voljeti sebe i znati živjeti sami sa sobom. Kako možemo očekivati da nas drugi vole ako se mi ne volimo?


Post je objavljen 05.10.2010. u 10:16 sati.