Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toplice

Marketing

HODOČAŠĆE U KRIŽEVCE

Image and video hosting by TinyPic
Skupina od tridesetak vjernika naše župe hodočastila je danas u Križevce na proslavu 421. godišnjice smrti trećega hrvatskog sveca Marka Križevčanina i 15. obljetnice njegove kanonizacije. Euharistijskim slavljem na Trgu J. J. Strosmayera u Križevcima, najmlađa hrvatska biskupija, Bjelovarsko-križevačka, proslavila je svoga nebeskog zaštitnika, a svečano euharistijsko slavlje predvodio je metropolit Zagrebačke crkvene pokrajine zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
Image and video hosting by TinyPic
Svečana procesija u kojoj su, kao i na misnome slavlju, usprkos hladnom i kišom vremenu, sudjelovala brojna vrtićka i školska djeca, predstavnici županijskih i gradskih vlasti, predstavnici udruga, vatrogastva i policije, te više od tisuću vjernika s područja cijele Bjelovarsko-križevačke biskupije, krenula je s moćima sv. Marka Križevčanina od konkatedrale Sv. Križa prošavši ulicama grada sve do središnjega trga gdje je nastavljeno euharistijsko slavlje na početku kojega je biskupe, svećenike, ali i sve vjernike pozdravio biskup Huzjak, podsjetivši još jednom na uspostavu Bjelovarsko-križevačke biskupije i na ponos što mlada biskupija prvi puta slavi svoga nebeskoga zaštitnika. Zahvalio je papi Benediktu XVI. na tako velikome daru, a vjernike i svećenike potaknuo je da daju svoj doprinos kako bi biskupija postala i ostala još življa.
Image and video hosting by TinyPic
Prije misnog slavlja hodočasnici iz Var. Toplica posjetili su i grkokatoličku katedralu Presv. Trojstva te crkvu sv. Križa s prekrasnim oltarom sv. Križa koji je rad F. Robbe kao i dva oltara u našoj župnoj crkvi.
Image and video hosting by TinyPicPost je objavljen 07.09.2010. u 16:41 sati.