Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitosjecanja

Marketing

Sile saveznice

Ponekad mi se čini kako čovjek kada previše voli stvori kontra-efekt ljubavi i zbog nekakvog neurotičnog straha od gubitka voljene osobe stvori silu koja kad-tad doprinese tomu da se dvoje ljudi razdvoji. Mislim da, što se više povećava tvoja ljubav prema nekoj osobi na ovoj strani svemira, to se sve više povećava i vjerojatnost da u konačnici nećete završiti zajedno na nekoj drugoj, nama suprotnoj strani.
To je zakon ravnoteže i protiv njega ne možemo.
Kada ne bi strahovali, bojali se i neprestano u podsvjesti čuvali misao o nesretnom završetku, možda ga ne bi ni dočekali. Priroda ne bi bila uznemirena prevelikom količinom sile koja se stvorila oko nas i koja nas baš poput nevidljivog omotača steže i ne da nam mira stvarajući tako potrebu razvoja i kontra-sile.
Nezamislivo je što sve ljudski mozak može učiniti. Osim što upravlja svim procesima i funkcijama u tijelu, zaslužan je i za naše misli i vjerovanja pa tako ima ogroman utjecaj i na ono što nam se događa i na koji način to percipiramo. Stoga bi nam Snaga Volje svima trebala biti saveznica jer voljom možemo okrenuti i najveći kamen, pretrčati najdulju stazu i preplivati najširu rijeku (tako barem ide nekakv klišej)...a kako onda ne možemo odlučiti ono što bi od svega toga trebalo biti najlakše: što ćemo činiti? Jednom je davno jedan mudrac dobro rekao kako čovjeku ne fali snage, nego mu fali volje. Kada nešto jako želimo, nađemo način da to i ostvarimo.
To je valjda tako sa svime osim s ljudima. Oni su toliko komplicirana bića da je gotovo nemoguće predvidjeti posljedice njihovih ponašanja i upravo ih zbog toga ne možemo ni posjedovati kao što posjedujemo hlače ili CD najdražeg izvođača...
I čini mi se da idemo u krug.
I mislim da ne smijemo voljeti svom snagom. A lako možemo doći do takvog zaključka ako se sjetimo početne teze...u nama se stvara strah koji rađa silu oporbu, a ona ne pridonosi sreći...
Kada bi nekako htjeli ostati svoji, možda bi onda i taj netko htio postati naš pa nikakva ravnoteža ne bi morala uplesti svoje prste jer ne narušavamo prirodni poredak...čovjek je slobodan da odlučuje što želi... a bez posljedica je očito samo kada odlučuje koliko će kome dati, ne uzeti!


Post je objavljen 27.07.2010. u 09:51 sati.