Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/buholov

Marketing

kapitalizam :ljubavna priča

Dakako radi se o dokumentarcu M. MOOREa o kapitalizmu u SADu. A sve bih rekla da se isto tako, ali u umanjenom mjerilu, mogla pričat ta priča i u Hrvatskoj. Ono što čini kapitalizam ZLOM i pogubom za ljudsku rasu , koja bi mogla loše završiti ,na način da ljudi pokrepaju ko dinosaurusi zbog nedostatka hrane, vode i obitavališta...itekako je prisutno i kod nas kao i SADu. S time da amerikanci imaju jednoga MOORA koji dokumentira kako se kapitalizam surovo obrušio na narod, u čije ime kakti je uzeo vlast .. te se lijepo vide primjeri bezobzirnoga i beskrupoloznoga iscrpljivanja običnoga puka , odnosno siromašne većine.
1. gubitak radnih mjesta , ukidanje tvornica , zatvaranje plantaža
2.pljačka putem banaka koje daju kredite samo tak a kada dođu na naplatu vidi se šta čini nepovoljna kamata -mogućnost ovrhe i oduzimanja nekretnina , makar one bile jedini dom..
3.potpuno pokvarena institucija vlasti koja je tobože izabrana demokratski putem ali zastupa isključivo interese Wall Streeta ..tako da je i Senat i predsjednik SAD u njihovim šakama
4.nemogućnost sindikalnoga organiziranja
5.razno- razne makinacije kojim se ostvaruje materijalna dobit., naročiti je jeziv slučaj onih životnih osiguranja putem firmi kojim je interes da im zaposlenici umru čim prije i čim mlađi .. užas.
zaludnost svih onih koji u filmu imaju šta reči o užasima kapitalizma je međutim--vidljiva.
jer ni sam MOOR ne daje odgovor kako dalje i što drugo, ako ne kapitalizam.
I samome je MOORu teško priznati da postoji dalje .
To je tzv. treći put . SOCIJALIZAM ali s višestranačjem .


Post je objavljen 24.07.2010. u 21:03 sati.