Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogica

Marketing

Kreme i kremice za sunce

sun-cream-children-66523402

Znate li da svaki deseti roditelj u Velikoj Britaniji nikada ne maže svoje dijete sa kremom za sunce, također svaki deveti Amer ne čini to isto. Za nas nema podataka... No znam da odabrati pravu dječju kremu za sunce nije lak ( bogme ni jeftin) posao..

Već sam napisao "mali" članak o suncu i sunčanju. Sada ću se koncentrirati isključivo na kreme za sunčanje. Nedavno sam bio svjedok razgovora nekoliko roditelja. Dva su nedavno bili kod svojih pedijatara. I dobili su dijametralno suprotni savjet od istih. Naime pitali su koju kremu za sunce koristiti. Naravno da se marke nisu poklopile, no zanimljivo detalj je taj što je jedan bio kategorički protiv kreme i tvrdio da je sprej puno bolji, dok je drugi tvrdio suprotno. Ajmo bacti pogled na sveznajući internet i vidjeti što svijet o tome ima reći.



article-0-04D15B360000044D-873_306x423

Nogometnim rječnikom rečeno, nakon što se pročitalo oko tridesetak različitih članaka sa, Hrvatskog, Slovenskog, Britanskog, Američkog i Irskog područja, možemo zaključiti da je rezultat 1-1. I nema produžetaka. Naime sprej je lakše nanijeti na površinu, no ostavlja nešto tanji sloj, što ne bi trebalo biti problem ukoliko ste bili dobri i namazali svoje dijete pola sata prije izlaganja suncu. Također tanji sloj se prije ispere sa kože, tako da ga je potrebno nešto češće aplicirati. Kremu možemo nanijeti deblje, detaljnije i kvalitetnije. Sve ovo pada u vodu ako nemamo sto posto disciplinirano dijete. Jer, klincima brzo dojadi mazanje i rodeo počinje :-). Gel kreme su marketinški trik i nanose se kompliciranije kao krema, a sloj ispadne kao kod spreja..


Zatim apsolutno svi izvori su jedinstveni da kvaliteta kreme i cijena nemaju neke dodirne točke. Ono što zaprepašćuje je da se na testovima često najskuplje kreme pokažu kao loše ili vrlo loše. Iz ovoga možemo zaključiti samo jedno. Ne nasjedajte na marketing. Na netu je lako nači hrpu stranica koje testiraju kreme, nemojte vjerovati jednoj. Možda će 50% krema biti nedostupne na našem tržištu. No vama treba samo jedna, zar ne?? Unesite u google, "sun cream test kids" i birajte..


Ono što se svi slažu je da krema za klince mora imati UVA i UVB zaštitu.


Mora biti SPF /sun protection factor (faktor zaštite od sunce) između 15 i 30. Veći faktori su se pokazali nedostojni svojih brojeva i u golemoj većini jedino što nude je visoka cijena.


Krema mora biti vodootporna. Ako i niste na moru, djeca se znoje i špricaju. Dakle kada gledate test neke kreme obvezatno uzmite u obzir i taj faktor..


Krema također ne smije biti naparfumirana i mora imati antialregijska svojstva. Naime djeca imaju puno nježniju kožu od odraslih osoba..


Kemikalije koje tražite u kremi da biste bili sigurni da je ona kvalitetna su; avobenzon, titanium dioxid i cink oksid. Te kemikalije odbijaju sva zračenja..


Dodatno je zgodno porazmisliti o "lebelu" sa zaštitom od sunca kako bi zaštitili usne svoje princeze ili princa.


Ne dozvolite da se krema sama bori. Dodajte u postrojbe kapu sa šiltom i majicu. Postoje "surferske" majce koje su cool i koje uz to što štite dijete od vjetra odbijaju UV zrake. Kod nas ih imaju dućani tipa surfmania. Ne nasjedajte na neoprenske, najlonske i ine majice. One ne rade apsolutno ništa u zaštiti od sunca..


I što još za kraj?? Između 10 i 16 sati nije ljepo biti na suncu, nađite hlad, suncobran (od materijala koji ne propušta UV zrake) i uživajte. Klince namažite pola sata prije izlaganja suncu i "terapiju" ponavljajte svakih sat vremena.. Lijepo se provedite na moru..




www.slogica.com.hr

Post je objavljen 20.07.2010. u 14:31 sati.