Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/b3

Marketing

Sesvetski dani - paz' sad - kulture!

Evo, već drugi dan liježem uz mile zvuke seoske terevenke koja trešti s kraja na kraj Sesveta. Najprije sam mislio da zvuci koji odjekuju od zgrada na sjeveru do željezničke stanice u centru dolaze od nekog megavjenčanja - dakle, jasno vam je o kakvoj glazbi je riječ: kao zvijezda večeri u ovom trenutku očito nastupa Zlatko Pejaković ili neki njgov klon, a s obzirom što se sve slušalo prije toga, to je napredak - a onda sam shvatio da na vjenčanju glazbenici ponekad naprave pauzu da pojedu nešto, dakle mora da je nešto drugo u pitanju.

A onda mi žena reče da je vidjela plakat o "Danima kulture u Sesvetama" koji, srećom, završavaju danas. Dakle, bar nešto dobro.

I što mi preostaje nego da se vratim Krleži i onoj njegovoj: sačuvaj me, Bože, srpskog junaštva i hrvatske kulture.

Šakiću, izvukao si se, sunce ti kalaisano...

DEMANTIJ
Okej, izgleda da rečena kulturna manifestacija nije dio Dana kulture nego su se samo kršćani prikačili i organizirali svoju terevenku. Ispričavam se Danima kulture i njihovim organizatorima i zahvaljujem župi što je obrazovala pučanstvo glede starih i novih domaćih glazbenih hitova.

Bilo bi zabavno usporediti koliko je ljudi došlo na "Dane zahvale i zajedništva", a koliko na "Dane kulture". Vjerojatno bi se pokazalo da ona Krležina i dalje stoji.

Post je objavljen 06.06.2010. u 23:05 sati.