Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fire-angel

Marketing

Međunarodni dan socijalnog rada

Photobucket

Međunarodni dan socijalnog rada proglasili su Ujedinjeni narodi i slavi se trećeg utorka u ožujku. Ove godine obilježava se pod motom "Učinimo zajedno ljudska prava dostupnima". Cilj akcije je promicanje prava korisnika, informiranje i senzibiliziranje javnosti za socijalne probleme, sustav socijalne skrbi, ulozi djelatnosti socijalnog rada i poboljšanju kvalitete života u zajednici.
Ovo je dan tijekom kojeg socijalni radnici obilježavaju svoje aktivnosti i na ovaj se način žele približiti ljudima, a posebice korisnicima socijalnih usluga. Socijalni radnici obnašaju vrlo značajnu ulogu u našem društvu, a moderno društvo pokazuje sve veću potrebu za volonterskim radom kao i institucijalnim radom.
Cijelo društvo trebalo bi pokušati biti što više okrenuto socijalnom radu kako bi pomogli potrebitima jer kako kaže stara izreka "društvo je uređeno koliko ima osjećaja za potrebe svojih ugroženih članova."

Svim socijalnim radnicima i volonterima puno uspjeha u promicanju prava korisnika i informiranja javnosti o ulozi djelatnosti socijalnog rada u unapređenju kvalitete života u zajednici!



Post je objavljen 16.03.2010. u 13:10 sati.