Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tockica01

Marketing

LJUBAV NIKAD NE UMIRE!!!

Eewave dugo sam razmišljala i napisala new post....dajte si malo truda pa pročitajte!!wink

Ponekad se dobrim ljudima događaju ruzne stvari. I to je dio zivota, pa premda ponekad djeluje
nepravedno, nije bas tako. Shvatila sam da ima stvari koje su vaznije od zivota, iako sam dugo mislila da je to nemoguce.Najvaznija rijec na svijetu je: LJUBAV! Evo tajne: ljubav se nalazi onda kada je ne moraš dati. To je osjecaj velikodusnosti i dobrote koji nitko ne moze iznuditi. Ljubav je prava samo onda kada je covjek daje od sebe iskreno bez ostatka. Nema sile, zakona, prinude koja bi mogla nekoga nagnati da voli. Ljubav se ne namjesta. Ona se slobodno nalazi i jednako tako slobodno i daje i to ne samo onda kada je oko nas med i mlijeko. Prava je ljubav kao kovina koja se testira na vatri.Pravi vatrometi zle kobi okruzuju nas posvuda, svaki dan. Zar to znaci da trebamo voljeti samo onda kad je to moguce? I kao sto srebro, ili zlato, stavljamo u vatru da bismo od njega dobili ono sto zelimo, tako i ljubav povremeno treba staviti u vatru kako bi ona postala cisca, plemenitija i dublja. Vidjet ces, ona tako postaje sjajnija i jaca.
Ljepota ruze i njen miris??? Eto jos jednog primjera kakvoce o kojoj ti zelim nesto reci. Miris ruze sakriva se u njezinim laticama, a one se pokazuju tek kada se pupoljak otvori.. Pogledaj stabljiku ruze! Puna je trnja koje ti moze ozlijediti prste i zbog kojega ces sigurno neko vrijeme krvariti. Obrati paznju na to da se pupoljak nikada ne otvori sve dok trnje nije potpuno oblikovano. Kao da ti ruzin grm zeli reci: Ne! Ne dajem ti svoje cvjetove! Drznes li se uzeti koji, povrijedit cu te! Je li vrijedno rakrvariti prste da bi dosao do ruze? Iznad trnja, nalazi se nagrada.

Isto je tako u zivotu. Trnje, ti svakodnevni problemi svakoga od nas, tjeraju nas da ucimo, da se trudimo i da, gledajuci gore, prema boljem sutra pokusamo doci do cilja a da se ne ozlijedimo. Na taj nacin ucimo, kao djeca. Trebali bismo nauciti i to da budemo iskreno dobri, suosjecajni i plemeniti, jer ako to nismo, trnje ce nas povrijediti i zasijati u nama sjeme mrznje, gorcine, nepodnosljivosti. Jos sam nesto spoznala : svi smo mi slobodni.
I svi, muskarci i zene, bogati i siromasni, svi, svi ponekad iskusimo razocaranja, naidemo na trnje. Zbog toga mozemo zahvaljivati Bogu ili ga proklinjati.
I kad ti u zivotu bude tesko, kad naides na trnje, znaj da te netko gleda i bodri te da postupis pravilno i da dosegens ruzu. Simbol ljubavi.


Uvijek izaberi ljubav. Izaberi da nesebicno dajes i zivi s posljedicama tog izbora. Ponasaj se prema drugim ljudima onako kako bi volio da se i oni ponasaju prema tebi.yes


I na kraju jos samo nesto: LJUBAV NIKAD NE UMIRE!!yes

Nadam se da vam se svidio post i da ste nešto novo naučili!!thumbup

WOLI WAS WAŠA
tockica01kissmah

Post je objavljen 21.02.2010. u 15:24 sati.