Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenimozak

Marketing

Štetnost religije

Stvarno rijetko čitam ''Slobodnu Dalamciju'', a sad je katalizatorica.

''Kakav je islamski stav o učlanjivanju u oganizacije koje nude pomoć na putu? To su organizacije tipa Auto-moto savez u bivšoj Jugoslaviji. Svakog mjeseca se plaća pretplata. Da li nam je dozvoljeno biti član ovakvog udruženja?''
(svaki mjesec- m.r. imenice koja označava nešto neživo jednak je u N i A; da li je srpski)


''(...) Jedan od njih je budist s kojim često idem na kahvu (iksljučivo u firmi). Ja mrzim njegovo uvjerenje, a ne znam smijem li uopće s njim ispijati kahve, To mene muči već duže!''
(iako ne podržavam religiju, slažem se da su budistice jako nasilne, prava prijetnja!)


''Molim vas recite mi što napraviti s mojim pijenjem kave. Trebam li je se odreći, osloboditi, ili mogu i dalje bezbrižno (očito) u tome uživati?''
(samo uz komad mesa, onda je u redu)


Ovo su pitanja s portala PUT VJERNICA, ne biste vjerovale, ali postoje odgovori na ova apsurdna pitanja- ne, nije dozvoljeno biti članicom takvih organizacija+Alah najbolje zna; u redu je ispijati kave ako iskorištavaš priliku da drugoj osobi prodaješ Alahovu maglu; deseta zapovijed nekako uspijeva zabraniti i kavu.

Toliko energije, toliko volje se ulaže u besmislene radnje kako bismo se približile božanstvu, božanstvu koje mrzi ljude; ubija neljudske životinje koje ''nemaju dušu'', zabranjuje ''ženama'' posjet ''muškom'' ginekologu; božanstvu u čije se ime vode ratovi, rasprave i u čije se ime zaklinju predsjednice diljem svijeta.
Nema fizičke osobe kojoj se klanjate, a da postoji, bila bi poput najgore diktatorice- bezosjećajna, agresivna, selektivna.
Religija kvari ljude, uči nas predrasudama i daje nam pravila ponašanja koja nas čine slijepo pokornima, tako da zaboravimo na sebe i svoj unutarnji glas koji se žestoko buni protiv tih krutih dogmi.
Naravno, taj je glas lakše potisnuti i konačno utišati kad se s pranjem mozga počinje od rođenja.


Vjeronauk i etika nisu izborni predmeti, jer vjeronauk nije predmet nego trošenje vremena i leglo homofobije i druge mržnje. Čak nije stvar u crkvama, u njihovoj politici krađe i uzimanja novca i vremena- stvar je da nas uče da budemo ovisne o nečemu što ne postoji, tako da zaboravimo ono stvarno, ono zlo koje se događa pred nama. Energiju trošimo na brigu oko toga hoće li alahu smetati brijanje brade radi zadržavanja posla i uzdržavanja obitelji.

Žestoke, srčane, kvalitetne koliko kontekst dopušta, rasprave o micanju raspela i vjerskih simbola iz škola zapravo su jadne i bespotrebne. Budi religiozna u svoja četiri zida, nađi se s ljudima i zajedno molite, kad već imate previše vremena.

Za što si se spremna boriti, što te smeta, što želiš promijeniti, što te ispunjava, što ti daje nadu, što te nadahnjuje, radi čega si spremna umrijeti, kako živiš ovaj trenutak, što te drži da ne poludiš na kraju dana?
Ako je odgovor bog ili religija, uludo trošiš život, vrijeme, snagu.
Ako je odgovor bog ili religija, imaš problem.


Da postoji (a ne vidim kako i zašto bi), božanska bi osoba bila novi Hitler. Kojoj se klanjaš?

Post je objavljen 12.01.2010. u 19:53 sati.