Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Tottenham želi u paketu Mandžukića i Lovrena, dolaze Vida i Antolković!

Image and video hosting by TinyPic
Prema dostupnim podacima za Mandžu Dinamo traži najmanje 10 milijuna eura, za Vrdoljaka 2, Etta 1,5... Spursi su za Lovrena ponudili 7 milijuna , ali je Mamić kazao - ne

Uz Domagoja Vidu Dinamo će u zimskom prijelaznom roku dovesti i jednog od najtalentiranijih mladih vratara, Marijana Antolovića! Izvrsni čuvar mreže Cibalije je i mladi hrvatski reprezentativac, a predviđaju mu sjajnu karijeru. Jasno, dovođenje Vide i Antolovića ovisi o dogovoru s Osječanima i Vinkovčanima, ali ozbiljni i pouzdani izvori tvrde da će se pokušati napraviti sve kako bi taj dvojac mladih reprezentativaca završio u modrom dresu, te da se pregovori odvijaju na “obostrano zadovoljstvo”.

Svi u plavom domu slažu se da bi investicije u Vidu i Antolovića bile pun pogodak. Uostalom, nova proklamirana kadrovska politika Modrih je kupovina mladih i kvalitetnih nogometaša “made in Croatia”. Uz dodatak najvrednijih izdanaka Omladinske škole, te mlađih stranaca - Moralesa, Calella, Sammira i Ibaneza, sljedeće sezone ili nekoliko njih, gledat ćemo redizajniranu mnogo mlađu, ali potentniju momčad. Pretpostavljeni dolazak Antolovića otvara neka pitanja, prije svih onih Filipa Lončarića i Ivana Kelave. S obzirom da se želi dovesti mladi i iznimno kvalitetni vratar, logično je zaključiti da će dugo vremena nositi Dinamovu “jedinicu” nakon oproštaja Tomislava Butine. To pak znači da će se Lončarić, koji se trenutačno oporavlja od operacije, i Kelava koji brani za Lokomotivu, morati odreći svoga sna u kojem su bili najveći konkurenti za prvog vratara. “Treći čovjek”, Antolović, otpuhat će im planove.

Osim Vide i Antolovića, Modri žele dovesti jednog napadača. Zasad nema odluke tko će biti taj, menadžeri pohode Maksimir i nude razne tipove centarfora, ali ovoga puta su u plavim odajama jako oprezni. Više ne žele pogriješiti. Procurila je definitivna lista onih na koje su u Maksimiru nalijepili natpis “na prodaju”. Tu odluku podržao je i Izvršni odbor kluba. Radi se o petorici nogometaša: Mandžukiću, Ettou, Vrdoljaku, Tomiću i Carlosu. Uz uspjeh prodaje sve petorice, s otpisanim Papadopoulosom, Cufreom i Glavinom, Modri bi se ove zime riješili osmorice nogometaša. Sigurno vas zanima odštetni zahtjev izvješen za tu petoricu? Prema dostupnim podacima iz nekoliko izvora za Marija Mandžukića Dinamo traži najmanje 10 milijuna eura, za Vrdoljaka 2, Etta 1,5, Carlosa bi pustili za 800.000 eura, a Tomića za 300.000.

Sva petorica imaju ponude, posebno Mario Mandžukić. Najnoviji klub koji je zagrizao za najveću Dinamovu zvijezdu je Bayer iz Leverkusena, vodeća momčad Bundeslige. U igri je Werder te već dugo poznati aspirant za usluge hrvatskih nogometaša Tottenham. Kao što smo već nebrojeno puta napisali, Mandžukić sigurno odlazi. Zanimljivo je da bi Mandžo, iako ima priliku igrati u Premiershipu (Tottenham), ipak radije otišao u Njemačku. O njegovoj želji će se voditi računa, ali ne do krajnjih granica. U ovom poslu ipak odlučuje novac, a ne emocije. Tri ponude su odmah odbijene. Tottenham je za Dejana Lovrena ponudio 7 milijuna eura, ali je Zdravko Mamić bez razmišljanja kazao “ne”. Međutim, ta priča još nije skroz gotova jer su Spursi, barem tako kažu naši informatori, spremni podići cijenu do 10 milijuna eura. U tom slučaju bi u Maksimiru “debelo razmislili”.

Bordeaux je pak za Tomislava Barbarića ponudio 4 milijuna eura, ali poput Tottenhama kad je u pitanju Lovren, naišli su Francuzi na Mamićevu rampu. Barbarić će u budućnosti vrijediti mnogo više i za sada nije na prodaju. Odbijena je i ponuda od 2 milijuna eura za “Luča” Ibaneza koju je gurnuo Standard iz Liegea. Dinamo je deficitaran na lijevom boku, odlascima Cufrea, Glavine i vjerojatno Carlosa Ibanez će ostati jedini lijevi bek! Zanimljivo, kad se slagala ova križaljka prodaje i kupovine nije bilo govora o kupnji novog lijevog bočnog. U Lokomotivi su dvojica (Pivarić i Musa), ali obojica su ozlijeđeni. Musa se vraća tek u travnju, dok bi Pivarić, koji je bio na ovosezonskim ljetnim pripremama s Dinamom nakon “sređivanja” metatarzalne kosti mogao biti spreman za početak zimskih priprema.

Ugovor će vjerojatno potpisati i moldavski reprezentativac Gheorghe Andronic, koji bi proljeće mogao provesti na posudbi u Lokomotivi. Ako neće biti nekih posebnih iznenađenja, koja su kod maksimirskog društva ipak uvijek moguća, to bi bila slika zimskog prijelaznog roka kad je u pitanju Dinamo.


Evo ekipo sad kad je gotova europska liga i pauza HNL-a,mi se malo povlačimo sa blog.hr
još 3 dana škole je, moramo malo i učit :)
kad se vraćamo?
-u Četvrtak,kada završava škola
DOTADA PUNO POZDRAVA i UŽIVAJTE

Bad Blue Boys-Jarun


Post je objavljen 18.12.2009. u 19:35 sati.