Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tennant

Marketing

33. Pariz

Nisam tako lako pronalazio put do dvorane OLYMPIA u Parizu, ali ljubazne Francuskinje objasnile su mi kako doći do tamo. Skromno su govorile da je njihovo znanje engleskog jezika ograničeno no prilično dobro su govorile taj jezik.
Dvorana mi se svidjela, a nastup je naravno bio izvrstan. Za vrijeme pjesmama "Always on my mind" i "Viva la vida" najviše sam vrištao i skakao, a za vrijeme pjesme "All over the world" u zrak sam podigao hrvatsku zastavu, točno 11 godina i 11 dana nakon što su to učinili hrvatski nogometaši nakon pobjede nad Njemačkom u Francuskoj.
Nakon nastupa sam kratko prošetao, a zatim se vratio ispred dvorane gdje je crvenim neonskim svjetlom pisalo da PSB nastupaju u Olympii. Fotografirao sam to mobitelom, a u tom trenutku se pojavila simpatična djevojka koja je skočila i rukama prešla preko mojih ramena poput plesačice koja to isto napravi Neilu za vrijeme pjesme "SUBURBIA". Pitala me je jesam li uživao u nastupu te rekla da je i ona bila na nastupu zajedno sa svojim mladićem. Svog mladića je zatim pozvala da fotografira ono što sam ja fotografirao, a meni je objasnila da Francuzi ne vole kada su sva dugma zakopčana i ujedno mi je otkopčala gornje dugme moje majice. Doista zanimljiva i zabavna djevojka. Otkopčanog dugmeta nastavio sam šetnju Parizom i primijetio druge ljude koji su također tako otkopčani (jedan je imao i 2 dugma otkopčana!)
Primijetio sam i kamion koji prevozi opremu za nastup PSB. Ali, kao i u Madridu, u Parizu sam primijetio i puno beskućnika kako noću spavaju na ulicama. Ipak, možda stvari i nisu tako crne, idućeg dana vidio sam puno ljudi okupljenih kao da se nešto dijeli i ispostavilo se da se dijelio besplatni obrok. Na internetu na službenoj stranici PSB vidio sam fotografiju svjetlećeg natpisa iz OLYMPIE. Nevjerojatno! Dakle, PSB su također fotografirali taj natpis.


Post je objavljen 11.12.2009. u 20:49 sati.