Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ustipak

Marketing

Tko nije pio, magarac je bio!

Velebit se prođe s lijevom nogom, šta će ti to... tko to još treba!? :-)

Nego, nije mi jasno kako nitko nije skrenuo pozornost na havariju koju je imalo troje (trojica) vozača automobila u pokušaju da izvuku zaglavljenu autohtonu istarsku kozu iz vira.
Naime, koza je prešla vodu od strane Zarečja prema južnoj strani za vrijeme sunca. Na putu k ispaši.
No, u međuvremenu je počela kiša i koza se, u bijegu pred kišom, pokušala istim putem preko korita vratiti. No (/2x), korito je nabujalo od silnih monsunskih kiša a time je u svom toku vukla brdo malih kineza, većinom utopljenih, otplavljene balvane (i one namjerno puštene iz pilana), nekoliko parobroda te fini riječni pijesak pogodan za gradnju.
Od te silne gužve spotakla se u vodotoku zbunjena a naplavina balvana ju je potegla za sobom. Žene su vrištale! Na jednom sprudu, baš tamo nadomak Baba Jagine kolibe na sred korita ka Krovu, balvani su se zaglavili ukliješčući pod sobom i kozinu ruku te se ova više nije mogla maknuti. Djeca su plakala!
Vidjevši ovaj strahoviti prizor, gomila pod šatorom natočila je djelomično otpijene čaše pive, kucnula se istima te zapjevala u glas "Dabogda te voda odnijela!".
Meni se sledila krv u žilama otprilike kao Terminatoru kad ga Schwarzenegger polije tekućim dušikom, vodikom i etanolom i trebalo mi je dosta vremena da se otkravim.
Kad je koza bila na izmaku snaga, lijeno smo se uputili ka njoj, tackajući kroz vodu, razbacujući se kinezima lijevo i desno a nešto i preko glave onima odostraga u redu. Stavili smo tri auta na obalu, svezali ih špagama za balvane i potegli. Oslobodili smo većinu koze pod teretom, te ju čupali da ju izbavimo preostalog balvana. Pri tome smo joj nehotice počupali podosta busena dlaka, ali je na kraju bila izbavljena.
Ali avaj! Tada su se auti zakopali u blato, pa smo ih horuški pogurali i izbavili u tren oka.

Sretni, vratili smo se pivi pri čemu smo pljockajući prali blatna stopala u toploj vodi zagrijanoj od do nedavno usijanog kamena Zarečkog krova.

Tko nije pio, magarac je bio! :-)


Post je objavljen 04.12.2009. u 12:52 sati.