Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ustipak

Marketing

Viša sila. Mh... viša MISIJA!

Dobro sam jeo. Profinjeno bi rekli - konzumirao. Hehe, ali kako možeš svinjetinu jesti na profinjeni način!? :-)

Najeo sam se svinjetine. Najprije je to bilo u obliku... čega ono...?! Vino me ljulja vamo-tamo, stalno zaboravljam što sam htio reći... maloprije sam skoro zaboravio da udahnem i izdahnem tih par puta u minuti! No... prvo je bila u obliku komada. Same sebe. Raskomadale se je sretna da nam se ponudi u komadima. No, zadržao sam dignitet, i nisam pojeo potkoljenice. To je ipak dio koji se nekad jedini smio, u posebnim prilikama, pokazivati ispod suknje, a onaj koji je znao za madež na bedru, stegnu, a ne daj bože kojegdje drugdje, znao je tajnu koja je mogla donijeti dobar imetak, društveni položaj, ugled i neki bolji, viši stalež. No, o kakvom sad madežu je riječ na svinjskoj potkoljenici?! :)
Onda smo pili, i prije toga - s komadima sretne svinje, koja se raspadala od zadovoljstva da nam se posluži, sretno implodirajući da bi eksplodirala u komade upravo tu na stolu, na pladnju pred nama. Potpuni raspad sustava! :-) Rastepla se u bezbroj paramparčadi, dezintegrirajući se u našim čeljusnim aktivnostima.
Elem, gdje sam stao...
A onda je došla u profinjenom obliku ćevapa, autohtone hrane ovih prostora, s ponešto kotleta. Kotlete nisam dirao, ipak držim do tradicije...
Vino. Još. Onda sam prešao na crno. Crveno. Tamno. Uglavnom, ne-bijelo vino. Kasnije je bilo samo vino.
I tada sam odlučio otići doma. Otišao sam doma.
I sad, kako ovo sveto prinašanje svinje ne bi oskvrnulo daljnje misli, svinja mora ovdje završiti svoj put!
Stoga - stop!


Post je objavljen 04.12.2009. u 12:41 sati.