Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osup

Marketing

Kako je Mikica K. Franić proveo dan

Dan je počeo sasvim uobičajeno za Mikicu K. Franića, novinara blog redakcije OSUP-a. Već u devet sati ujutro sjedio je na kauču, pio kavu i opsesivno pregledavao web stranice koje inače posjećuje i po nekoliko puta dnevno. Opsesivno. Ujutro, prvi put dakle u danu, to pregledavanje i ima nekog smisla budući je prošlo nekih sigurnih šest sati od posljednjeg pregledavanja, prije nego je otišao spavati. Dok je tako čitao poštu, nove komentare i nove tweetove te razmišljao o članku kojeg će tijekom dana napisati, a u svezi jučerašnje tiskovne konferencije održane u tajništvu AONM-a, shvatio je da je jučer ostavio diktafon u tajništvu. Uznemiren i unaprijed uplašen reakcijom glavnog urednika zbog gubitka diktafona, istrčao je iz svog stana i zaputio se u prostorije tajništva AONM-a. Da, i njemu je bilo u tom trenutku očito da dan više nije uobičajeni te je putem po 'ko zna koji put sebe prekoravao zbog nedovoljne organiziranosti i koncentracije.
Znao je da subotom ujutro u tajništvu AONM-a, u Kovačićevoj ulici 16, tajnica zaprima prijedloge nominacija do 14 sati pa se ponekad u to vrijeme tamo mogu pronaći i zanimljivi sugovornici. Tješio se na taj način. Nije, naravno, imao mogućnost nazvati Kovačićevu jer u tajništvu telefonske pozive primaju isključivo radnim danom od 8 do 12 ujutro.
Stigavši u Kovačićevu 16 zatekao je tajnicu Slavicu te troje članova Stola za moral , ali i dvije službenice Direkcije za nominacije. Tajnica je primijetivši Franića odmah kazala da ima njegov diktafon, ali da malo pričeka u čekaonici. Franić je sjeo u čekaonicu i počeo se pitati što rade te dvije službenice Direkcije u tajništvu AONM-a. Naime, Direkcija je smještena u Donjem Lapcu te službenici Direkcije gotovo nikad ne dolaze u Kovačićevu u prvom redu zbog toga jer za to i nemaju razloga. Sve nominacije pristigle u tajništvo dostavljaju se dostavnom službom u Donji Lapac. Direkcija inače broji sedam članova, a dvije članice koje su to jutro bile u tajništvu, Franić poznaje još iz dana kad je volontirao u Direkciji, preslagujući arhivu i dokumentaciju.
Uskoro su tih petero članova AONM-a izišli iz kancelarije tajništva, a jedna od službenica Direkcije, Grozdana L., je prišla Franiću te mu tiho, vodeći računa o tome da drugi ne čuju, gurnuvši ruku s papirom u džep njegovih traperica, rekla: „Mikice, nikom ni riječi o ovome.“.
Franić je u šoku potom preuzeo diktafon, izjurio iz tajništva te izvadio i pogledao papir koji mu je Grazdana L. stavila u džep i iznenadio se kad je uvidio da su na njemu navedene nominacije za nagradu OSUP koje su zaprimljene i obrađene u ovoj godini. A ono što je najvažnije, iste nominacije su već i objavljene. Ostaje dakle nejasno zašto je Grozdana L. uopće dala Franiću papir s popisom objavljenih nominacija te zašto je tome dala toliki značaj, odnosno zašto on o tome ne smije govoriti.
Mikica Franić je svjestan opasnosti kojoj se izlaže, sve ispričao kolegama i glavnom uredniku, a urednik je odlučio objaviti sadržaj naveden na papiru koji je nasilno strpan u Franićev džep.
Ipak zadatak da objavi popis i cijelu ovu zanimljivu priču sam dobila ja, nova novinarka blog redakcije OSUP-a, Ana Ljelinić. Ponosna sam što mi je dodjeljen tako važan zadatak, objave već objavljenih nominacija i nadam se da ću u ovoj redakciji doživjeti penziju. Baš mi je odlično ovdje.

Slijede nominacije za nagradu OSUP 2009.

Bizarnost godine
- antikorupcijska kampanja "Korupcija to nisam ja"
- Ekonomsko vijeće

Paranoja godine
- Index.hr
- H1N1
- Milan Bandić

Kulturni događaj godine
- Reforma zdravstvenog sustava u SAD-u - http://www.healthreform.gov/
- Simona i Ante Gotovac

Pozitivan događaj godine?
- Jadranka Kosor
- Inicijativa Križevi van!

Album godine
- Flaming Lips – Embryonic
- jj - jj n° 2
- Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix

Katastrofa godine
- Dr. Ivo Sanader
- Dr. Vanja Sutlić

Žrtva godine
- Damir Polančec
- Željko Kerum
- Srećko Sladoljev

Who cares
- Recesija
- Prosvjedi seljaka


Post je objavljen 14.11.2009. u 20:45 sati.