Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uvijekbolji

Marketing

Antistres pauza



Stres je sigurno jedan od većih problema današnjice. Mislim da bi pola crne kronike nestalo kad bismo svi bili malo opušteniji. Ali što je tu je, moderan način života nam ne pušta puno drugih opcija, tako da moramo nekako naučiti živjeti sa stresom.

Ja sam u zadnje vrijeme uspješno primijenila jedan od načina. Smanjila sam razinu stresa koliko sam god mogla tako što sam "stavila na led" dobar dio obaveza i zadaća. Kao što ste primijetili, nisam baš bila aktivna na blogu, ali sam također i skratila svakodnevne popise raznoraznih zadataka - odlučila da stan može preživjeti neko vrijeme nepospremljen, da neke stvari može obaviti i netko drugi, da prijateljice s kojima se često viđam mogu vidjeti na kavi drugi tjedan umjesto baš ovog i sl.

Jedan drugi pristup mi je također prilično pomogao - izoliranje od medija. Bez vijesti, dnevnika, crne kronike, ratova na svih strana, politike, kriminala, "selebritija" (netko je nedavno komentirao kako bi riječ puno više odgovarala stvarnosti kad bi L zamijenili s R zubo) i inih zala... Pokušavam shvatiti sve to kao komediju, ali ne mogu, skoči mi tlak kad god pročitam najnovije gluposti s domaće gospodarske / kulturno-zabavne / političke / kriminalne scene. Nevjerojatno, tko bi to mislio, ali izgleda da mogu živjeti i bez njih. Tko zna kako je njima bez mene? ;)

Nažalost glavni izvor stresa, posao, ne mogu baš prebaciti nekom drugom ili ga odgoditi. ;) Još neko vrijeme će situacija na poslu biti prilično živahna, ali zato aktivno istražujem razne načine i tehnike opuštanja. Izvještavat ću ovdje o svim pametnim savjetima i mudrim spoznajama na koje naiđem!

Post je objavljen 11.11.2009. u 08:00 sati.