Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/acmilansansiro

Marketing

Najava: Na San Siru bitka za prvo mjesto

Milan i Real večeras na San Siru igraju drugu rundu velikog dvoboja dva najuspješnija europska kluba. Španjolski doprvaci se nadaju kako mogu Talijanima uzvratiti za poraz od 3:2 na Santiago Bernabeu od prije dva tjedna.

Real je pobjedom protiv Getafea prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede i trener Manuel Pellegrini sada želi iskoristiti priliku da uspjehom u susretu protiv Milana vrati poljuljano samopouzdanje svojoj momčadi. Rossoneri su, pak, jednom kiksali na svom terenu protiv Zuricha, te se nadaju kako se nešto slično neće ponoviti i na povratku nekadašnjeg ljubimca San Sira Kake u Milano.

Trener Milana Leonardo se nada kako njegova momčad može nastaviti niz dobrih rezultata:

"Ovo je pozitivan trenutak za Milan, ali utakmice poput ove su uvijek nepredvidive. Imali smo nekoliko dobrih rezultata u posljednje vrijeme, a atmosfera koja okružuje utakmicu protiv Reala je posebna. Uvijek je pravi trenutak za igrati utakmicu poput ove. Mislim da oni neće puno mijenjati u svojoj postavi ili taktici u odnosu na prvu utakmicu."

"Svaka momčad ima svoj način igre i nije moguće previše mijenjati, tako da mislim da će utakmica biti slična onoj u Madridu. Što se tiče Kake, razgovarao sam s njim i pričali smo o raznim stvarima, ali ne o ovoj utakmici. Znam da je njemu još uvijek stalo do Milana i da prati naše rezultate."

"Od početka sezone nisam u dvije utakmice zaredom poslao na teren istu postavu, ali ne znam što ću napraviti u utakmici protiv Milana, odlučit ću neposredno prije utakmice. Ovo je jako važna utakmica za budućnost u ovom natjecanju za obje momčadi. Mi moramo igrati dobro od početka i vidjet ćemo hoće li stvari krenuti kako smo planirali."

"Oba kluba žele osvojiti prvo mjesto u skupini, ali moramo zapamtiti da ostaju još dvije utakmice za odigrati nakon ove. Mi smo u Madridu malo izgubili balans i Milan je to iskoristio. Još jednom smo vidjeli da imaju kvalitetne i iskusne igrače, ali pokušat ćemo i ovdje osvojiti bodove, bez gubljenja balansa ovog puta. Kaka treba malo vremena za prilagodbu na novu ligu, kao što je slučaj sa svakim igračem koji preseli u drugu zemlju. Iako do sada nije igrao onako dobro kao što je to radio u Milanu, i dalje je jako važan igrač za nas." rekao je trener Reala Manuel Pellegrini.

Leonardo u ovoj utakmici ne može računati na Christiana Abbiatija, Davide Di Gennara, Oguchi Onyewua, Marca Storarija i Mareka Jankulovskog, dok je upitan nastup Alessandra Neste. Kod Reala i dalje je van terena Cristiano Ronaldo, kao i Ezequiel Garay, dok je trener Pellegrini sa popisa putnika izostavio Cristopha Metzeldera i Gutija, sa kojim se sukobio u poluvremenu nedavne kup utakmice. Ni jedna ni druga momčad nema kartoniranih igrača.

Post je objavljen 03.11.2009. u 20:10 sati.