Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/abcdoors

Marketing

Čisti Copy & Paste

Image and video hosting by TinyPic
Tri 'zatvorska' lica Jima Morrisona

JIM MORRISON - Ljubavna veza Morrisona i policije počela je 1963. na Floridi, kada je mladi pijani Jim provocirao gledatelje na jednoj nogometnoj utakmici, prijetio im kišobranom, policajcu ukrao kapu te se opirao uhićenju. Pušten je uz simboličnu jamčevinu.

Sljedeći veći incident dogodio se u New Havenu, kada je Morrison imao bliski susret s policajcem koji ga je, ne prepoznavši ga, htio udaljiti iz tuš-kabine u dvorani, gdje je masa čekala da se pojavi na bini. Branivši svoju, ali i čast djevojke koja je bila s njim, Jim je napao policajca, a njegovo uhićenje je izbjegnuto kako se nezadovoljstvo i neredi ne bi proširili dvoranom. Ipak, lider The Doorsa nije izdržao, i pri kraju koncerta prepričao je u mikrofon cijeli incident, izazvavši desetak policajaca da ga uhite na pozornici. Optužen je za razna nedjela, među ostalim i za opiranje uhićenju, iako se na snimci jasno vidi da nije pružao nikakav otpor policajcima. U postaji je navodno teško pretučen, a pušten je idućeg jutra.

Slavno uhićenje dogodilo se 1969. na koncertu u Miamiju, gdje se Morrison navodno skinuo na pozornici, iako za to do danas nije pronađen niti jedan dokaz. Iste je godine alkoholiziran radio nerede u avionu na aerodromu u Phoenixu, a uhićen je i u Las Vegasu zbog izazivanja nereda u noćnom klubu.

Izvor: Dnevnik.hr



Post je objavljen 27.09.2009. u 12:37 sati.