Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Hajdukovo ispadanje: Čavao u lijes hrvatskog klupskog nogometa!

Tužno i žalosno završila je još jedna vruća splitska noć. Umjesto da onih preko 20 tisuća navijača bijelih na kraju slavi sjajnu pobjedu Hajduka dogodilo se suprotno. Slovačka Žilina pobjedila je usred Poljuda i izazvala velike probleme u Splitu. Odmah nakon utakmice i još jedne europske blamaže trener bijelih Ivica Kalinić je zbog problema sa srcem završio u bolnici, navijači su u nekoliko navrata pokušali probiti čvrsti zid specijalaca i u svečanoj loži obračunati se sa Kerumom i društvom. Letjele su ružne riječi, jedna boca upućena od strane razočaranog navijača, kažu svjedoci, prošla je samo nekoliko milimetara od Kerumove glave.

Rezultatskim neuspjehom ponukani Mate Peroš i Luka Miličić podnijeli su ostavke, a čovjek zadužen za struku, Fredi Fiorentini, ponudio je svoj mandat na raspolaganje. Tako je Kerum dobio upravo ono što je htio i što je uporno tražio zadnjih nekoliko dana. No, i njegovi su milijuni u ovom projektu tako da i njemu nije drago ovo rano ispadanje iz Europe.

Kada sam jučer u kolumni najavljivao da bi ova priča iz Splita mogla biti najgledanija sapunica, nisam puno pogriješio. Ovo je očito tek početak onoga što nas čeka. Jer, pazite, projekt velikog Hajduka u kojeg je uloženo nekoliko desetaka milijuna kuna, pao je odmah na početku. Zagrebački Dinamo tek nakon odigrana dva kola već bježi pet bodova, velikoj većini zagriženih zaljubljenika u nogomet do neki dan nepoznata slovačka Žilina razbila je europske snove bijelih.

Na kraju, najteže je onim pravim, vjernim navijačima koji su opet iz svog džepa izdvojili pedesetak kuna, došli su na sjever i istrošili svoje grlo. Nažalost, nepotrebno, jer je Poljud nakon sučevog zvižduka bio ispunjen razočaranjem i tugom koji su značili samo jedno: još jedan težak poraz i neuspjeh.

Poraz Hajduka bila je samo kap koja je prelila čašu razočarenja u klupski nam nogomet. Prvo je Dinamo šokiran usred Maksimira od strane Red Bull Salzburga, a jučerašnju tešku večer upotpunili su porazi Slaven Belupa i Rijeke. Opet smo tako u ranoj fazi ostali bez predstavnika u Europi, samo Dinamo ima još priliku da kroz pretkolo uđe u Europsku ligu. Još smo se jednom dobrano osramotili. Pokazali smo i sebi i drugima koja smo trenutno razina i kakav se nogomet zapravo igra u Lijepoj našoj. Iza navijača hrvatskih klubova neprospavana je noć nakon koje će teško opet biti kupiti ulaznicu i doći gledati omiljeni klub. Jako teško.

Post je objavljen 07.08.2009. u 12:13 sati.