Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chiron

Marketing

2103 - Nova nada

Dragi moji slobodni građani i građanke,

Nosim Vam vijesti o našem odredu izvidnika, s kojima nismo imali kontakta posljednja tri mjeseca. Naši izvidnici, koji su tako hrabro dali svoj pristanak da budu otposlani u opasnu misiju izviđanja okolice našeg grada, su se još jednom sukobili sa napasti koja nam je prvu godinu našeg života ovdje zagorčavala živote i uništavala moral. I ovaj put smo MI bili ti koji se brane, smo MI bili ti koji su u pravu. I ovaj put smo mi bili ti koji su pobjednici. Uz neznatne gubitke, naši izvidnici su porazili nemani koje napučuju ovaj otok, te su oslobodili podatkovnu kapsulu, koja nam je umnogome pomogla i dala nam neke vrlo važne podatke. Čini se da ove zvijeri nisu samo na našem otoku, da su i drugi takvi.

Vidim na vašim licima da očekujete da vam kažem da je strahota ovih sukoba iza nas, da se nećete više buditi zbog zvukova crva u noći. Ali ne mogu vam to dati. Ono što vam mogu dati je krv, muku, suze i znoj.

Pred nama je iskušenje najmučnije vrste. Mnoge godine bitaka i naprezanja. Pitate: što sad? A ja kažem: vodit ćemo rat, na moru, kopnu i u zraku, sa svom našom moći i sa svom snagom koju možemo naći u našoj ljudskosti; vodit ćemo rat protiv monstruozne tiranije, nikad viđene prije u ljudskoj povijesti. To je naš kurs. A naš cilj, pitate?

Mogu odgovoriti jednom rječju: pobjeda, pobjeda pod svaku cijenu, pobjeda unatoč grozi, pobjeda, koliko god dug i težak put bio; jer bez pobjede, nema preživljavanja. Shvatite: nema preživljavanja za Ujedinjene narode, nit za ono za što smo se borili, za onaj zahtjev i nagon od pamtivjeka, da će čovječanstvo doći na cilj, ukoliko svi ne damo sve od sebe i pratimo one koji nas vode.

I na sebe preuzimam taj zadatak sa podstrekom i nadom. Uvjeren sam da naša stvar neće propasti, da će čovječanstvo ići ka svom krajnjem cilju. I imam potpuno povjerenje i pouzdanje da ćemo se, ukoliko svi učine svoju dužnost i ništa ne prime s nehajem, pokazati još jednom sposobni obraniti naš otok, prebroditi oluju rata i preživjeti opasnost tiranije, ukoliko je potrebno i sami i godinama tako.


U svakom slučaju, to ćemo probati. Takav je naum Vlade - cijelokupne Vlade. Takva je volja Parlamenta i nacije.

Ići ćemo do kraja, borit ćemo se na otoku,
Borit ćemo se na morima i oceanima,
Borit ćemo se sa rastućim povjerenjem i snagom u zraku, branit ćemo naš otok, koja god cijena nužna bila,
Borit ćemo se na plažama,
Borit ćemo se na mjestima iskrcavanja,
Borit ćemo se na poljima i na ulicama,
Borit ćemo se na brdima,
Nikad se nećemo predati, i čak ako, u što ne vjerujem ni na tren, ovaj Otok ili dio njega bude podjarmljen i izgladnjen, tad će naša Republika preko mora, naoružana i branjena Republičkom Flotom, nastaviti borbu, sve dok Stari Svijet, sa svom svojom moći i snagom, ne zakorači u našu pomoć i spasenje. Živjela Republika!

Povjerenik Pravin Lal, dr.med.

Post je objavljen 02.08.2009. u 11:30 sati.