Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2beworld

Marketing

Otkriti ću vam svoj problem

Kako bi me lakše razumjele otkriti ću vam od čega ja "bolujem". cry
Želim da me pažljivo poslušaju cure koje ISTINSKI imaju preveliku masu.
Tu ne ubrajam cure koje su manje mase pa žele skinuti kile do određenog cilja, već one cure koje su doslovno pretile ili imaju masu veće od one normalne preporučene od liječnika.
Ja sam se stvarno dovela do prevelike kilaže. I otišla sam na Vuk Vrhovec gdje sam dobila točnu dijagnozu koju definitivno ima svaka osoba koja je deblja, ali to ne zna. Kasnije to ili prijeđe u šečer ili ne.
Svi znate što je šećerna bolest. Jel tako?rolleyes

E da....ja u toj fazi nisam. Ja imam takozvanu inzulinsku rezistenciju. To je dakle ono što ide prije šećerne bolesti a ima je svaka osoba koja ima previše kila.

To se da srediti upornim vježbanjem i redukcijskim dijetama.
Kao što znate ja nisam sposobna ni to raditi i to je ono što me muči.
No svejedno evo ono što bi ine osobe trebalo interesirati...možda nekome pomognem.

Sindrom inzulinske rezistencije - Ako je razina šećera u krvi dugotrajno visoka, i razina inzulina u krvi bit će dugotrajno visoka te će inzulin stalno pobuđivati receptore stanica za odlaganje glukoze. Inzulinska rezistencija tj. otpornost stanica na inzulin. Masne stanice najslabije djeluju na odbacivanje inzulinskih receptora, pa se kao vanjska manifestacija inzulinske rezistencije najčešće javlja povećanje tjelesne težine ili pretilost. Kao unutarnja manifestacija pojačano se stvaraju loše masnoće u krvi koje prelaze uobičajene vrijednosti (trigliceridi i "loši" kolesterol - LDL), a smanjuju se korisne masnoće ("dobri" kolesterol - HDL). Inzulinska rezistencija s povećanim sadržajem inzulina i masnoća u krvi te povećanom tjelesnom masom često se naziva sindrom inzulinske rezistencije, koji u određenome visokom postotku (ovisno o genetskoj predispoziciji čovjeka) može dovesti do razvoja šećerne bolesti (Diabetes mellitus tip 2).

To je to drage moje...

Malo sam googl-ala po netu pa sam našla upit od jedne cure koja ima problem kao i ja te joj je doktor online odgovorio slijedeće:

Za vas mršavljenje nije kozmetička mjera, već medicinska terapija u pravom smislu riječi. Smanjenje inzulinske rezistencije postići će te zdravom prehranom (dakle manje zasićenih masnoća, više povrća i voća, a obroke razdjelite u više manjih tijekom dana). Međutim, na prvom mjestu kod vas ne bi preporučio "dijetu", već svakodnevnu fizičku aktivnost, barem 30 min/dnevno! Fizičkom aktivnošću "troše" se kalorije, ali i potiče se utilizacija glukoze na periferiji, te se tako djeluje na inzulinsku rezistenciju. Bojim se da bez toga neće biti uspijeha. Stoga, trenirku na sebe i u prvu teretanu i/ili na jogging što prije!

Znači znam što mi je činiti! yes Krećem od ovog petka da sutra mogu kupiti sve namirnice koje mi trebaju!

Od sutra krećem i svaku srijedu se važem :)



Hvala P. B. changes na savjetima :* Pogledati ću dijetu! kiss

Post je objavljen 08.07.2009. u 21:11 sati.