Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potvrda

Marketing

SVAKO DIJETE IMA PRAVO NA MAMU I TATU

Image Hosted by ImageShack.us


Svako dijete ima pravo i na majku i na oca te na sretno odrastanje. Prema svim istraživanjima i statistikama, veze u braku su u prosjeku stabilnije, trajnije i vjernije od onih u izvanbračnim i istospolnim zajednicama. Sva djeca imaju pravo odrastati unutar što stabilnije, trajnije i vjernije zajednice, ako je to ikako moguće. Uostalom, brak je i prema Obiteljskom zakonu preferirani oblik zajedništva.

Želimo da političari poštuju spomenute činjenice i da o njima vode brigu prilikom donošenja svakog zakona koji se tiče obitelji, roditeljstva i djece. Trenutno je u tijeku donošenje Zakona o medicinskoj oplodnji. Neke stranke, no i pojedinci unutar HDZ-a, poput gospođe Jadranke Kosor, oštro su reagirale na prijedlog Zakona, želeći pravo na umjetnu oplodnju dati i izvanbračnim zajednicama i "ženama bez partnera". Na taj način ignoriraju prava i brigu za dobrobit djece.

Bez obzira što inače mislimo o tom Zakonu u cjelini, potrebno je jasno i glasno reći svoje mišljenje bar o onim točkama Zakona za koje postoji šansa da budu promijenjene tijekom saborske rasprave. Šutnja o ovako važnim pitanjima za djecu i za položaj obitelji dovela bi nas do situacije u kojoj bi oni koji odlučuju sve više ignorirali mišljenje "tihe većine" i prava djece.

Uključite se u akciju "Pravo na mamu i tatu"! Recimo glasno svoje mišljenje!

Kroz našu posljednju akciju "Roditelji biraju" 6.300 građana uključilo se u borbu za roditeljska prava i obiteljske vrijednosti. Ta je akcija pokazala da dio društva koji shvaća važnost javnog zalaganja za obiteljske vrijednosti kontinuirano i nezaustavljivo raste.


Post je objavljen 06.07.2009. u 18:10 sati.