Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toplice

Marketing

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Image and video hosting by TinyPic
U dva sata ujutro nakon molitve, pjesme i blagoslova iz župne crkve sv. Martina u Var. Toplicama, krenula je grupa od dvadeset hodočasnika – pješaka iz naše župe na Mariju Bistricu.
Image and video hosting by TinyPic
Oni će se pridružiti jubilarnom 320. zavjetnom hodočašću vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj koje se održava 4. i 5 srpnja. Hodočašće vodi mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup.
Image and video hosting by TinyPic

U 14 sati na Vinskom vrhu kod Marije Bistrice hodočasnike će pozdraviti rektor svetišta Zlatko Koren, nakon čega će se zajedno uputiti u svetište. Od 18 sati hodočasnici će imati prigodu za ispovijed, a u 19 sati slavit će se misa u crkvi na otvorenom, koju će predvoditi biskup Mrzljak. U 21 sat započinje Put svjetla - procesija sa svijećama na Kalvariju.
U nedjelju 5. srpnja hodočasnicima će se pridružiti vjernici koji će stići osobnim automobilima ili organizirano autobusima i vlakom. U 9,30 sati održat će se križni put. U 11 sati na prostoru crkve na otvorenom zavjetnu misu predvodi varaždinski biskup.
Image and video hosting by TinyPic
Druga grupa hodočasnika – pješaka iz naše župe krenuti će u petak 10.7. u 16,15 sati iz župne crkve u Var. Toplicama i sudjelovati u hodočašću naše župe u subotu 11. srpnja 2009.
Image and video hosting by TinyPic

Naši su hodočasnici također sudjelovali u PUTU SVJETLA na Bistričkoj kalvariji, te su se nakon biskupovog blagoslova vratili kućama kako bi mogli sudjelovati u mladomisničkom slavlju vlč. Marinka Prsteca koje će biti u nedjelju 5. srpnja u 11,00 sati u župnoj crkvi u Var. Toplicama.
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 04.07.2009. u 02:40 sati.