Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zuzzu

Marketing

BANKIRSKI PARTY

Zvala me Maria ako cu doc na pice sa njom i njenim tipom. Ajd, moze. U petak zavrsavam u 5pm pa mogu. A nisu bili ni daleko od mog puba. I tako ja vandram po kraljestvu novca, oko mene dorski, jonski i koznakakvi jos stupovi. Sve kopije antickih grckih i rimskih hramova samo sto su ovo hramovi novca. Je.. Mariin tip radi u banci.

Al sto nisam odma skuzila jest da on poslije 26 godina napusta svoje jako ugodno radno mjesto. Dopizdilo mu. Upisao tecaj za vodoinstalatere i dao otkaz u banci.

I tako ja dodjem u taj bar. Ne vidim Mariu a i jedino nju poznajem. Al dobro sto imamo mobilne telefone. Veli ona da dodjem dolje i da mi dolazi u susret.

Cim sam je vidjela odma mi bilo jasno da nisam bas "in" u tom klubu. Ona se upicanila. Nisam je prepoznala... nije ni cudo, kad smo u skoli svi u terenerkama. A tamo... Sve sami "pingvini" u odijelima i kravatama, a zene ko da idu slusat operu. Upicanile se. A ja u mom crnom jeansu, staroj majici i "radnim" cipelama koje vec dugo bjeze sa mojih stopala. Ali sve ce biti bolje poslije nekoliko casa vina.

I bilo je. Cak smo jeli, plesali, neki crnac nije se mogo smirit.. a upoznala sam jos po koje tipove, koji su vrtili milijone po svojim bankama, a kad je dosla recesija volunterski su odlucili postati "visak" pa sada jedan pere prozore (i uziva), drugi jos nije odlucio sta ce (ima frajer vremena.. ustedio on dok je radio u banci), a Mariin tip ce biti vodoinstalater.

Maria se trudila da mi nadje buduceg muza medju pingvinima ali bezuspjesno. Pa kud ce mene ko gledat kad ima zenskih ko iz serije "Histericne Kucanice" (jel' histericne? ne gledam pa ne znam). Sve mirisi na parfeme pa mi se skoro smucilo, a od sisa ne vidis zensku.. dekoltaza i to.. a one i plesu i tresu sve to oko sebe... pa sad ti vidi.

Nisam ostala dugo. Maria je govorila da idemo u neki restoran na veceru. A ja sam uspijela umrljati i moju staru maju i znam da me vjerovatno ne bi ni pustili u taj restoran.

A to da bankiri postaju vodoinstalateri... to mi je bilo stvarno "cool".

Post je objavljen 29.06.2009. u 03:23 sati.