Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/upsid

Marketing

Uznemirujuće!!!!

Uznemiren: Nikola Horvat
U današnjem sam Novom Listu pročitao jako uznemirujuće vijesti. Iako je možda već kružila medijskim prostorom, za mene je to bila neugodna novost. Naime, vidjeh neke nove fotografije kornatskih vatrogasaca snimljene iz vojnog helikoptera nakon što ih je opekla goruća trava. Kao što slika pokazuje oni leže po kamenju, i iako su vidljive opekline po nogama, oni nisu niti mrtvi, niti karbonizirani.


Vatrogasac sa kacigom i jaknom je Frano Lučić, jedini preživjeli kojeg je vjerojatno ta predostrožnost i spasila

Čitajući Novi List saznao sam da je službena verzija puna rupa i da do današnjeg dana nitko nije odgovarao za ovaj događaj. Detalje tragedije i nove borbe roditelja poginulih možete pročitati na svim portalima. U glavnom, roditeljima se čini da su vatrogasci nakon što ih je opekla goruća trava bili zaliveni gorivom iz helikoptera za što postoji osnovana sumnja.

Cijeli dan mi je prošao u promišljanju o dečkima koji su tamo stradali, o državi u kojoj je krnja istraga najnormalnija pojava, a korupcija i zataškavanje još normalnija, te o muci roditelja koji bore bitku protiv Golijata. Pitao sam se što možemo mi učiniti kako bi pomogli i treba li vjerovati istrazi koja je oslobodila sve žive krivnje ili ipak ne, zašto jedini preživjeli nema nekih informacija, tko je poslao onu fotografiju roditeljima i zašto? Kao što možete zaključiti nisam puno istraživao ovaj slučaj, postoje mnogo kompetentniji ljudi za to, ali indicije pokazuju da nešto smrdi u cijeloj toj priči i da je dužnost svih nas da stanemo na stranu roditelja čiji vapaj za istinom tutnji našom državom, ali ipak ne dovoljno da zbaci sa konja moćnike čija je uvijek zadnja. Možemo li pomoći da taj tutanj istine uzdrma neku plahu dušu uzdrmane savjesti te da se pokrenu stvari??? Ja mislim da bi to bila jedina ispravna stvar koju bi mogli učiniti!!!


Podaci:
- vatrogasci su zvali u pomoć; prije Joška Klarića (koji je prema istrazi prvi doašo na mjesto nesreće) netko je fotografirao opečene, ali žive vatrogasce iz helikoptera koji je očito ranije od svih tamo došao (slika iznad)
- GSS je došao tek nakon 3 sata od poziva
- na fotografiji GSS-a tijela su premiještena, karbonizirana i samim time mrtva Klikni za fotografiju
- na GSS-ovoj fotografiji se vidi da su odijela vatrogasaca složena kraj njih (tko se u eruptivnom požaru skida polako i slaže opremu kraj sebe???)
- specijalci su cijelu noć nakon nesreće bili na mjestu požara
- kanader je zalijevao mjesto požara nakon što je požar ugašen
- ime pilota helikoptera je obrisano iz knjižice leta
- snimke crnih kutija su izbrisane
- helikopter koji je letio taj dan je imao već ranije tehničkih problema sa curenjem goriva
- itd., itd.
Može li sve to biti slučajnost, sami zaključite!!!


Post je objavljen 28.06.2009. u 23:44 sati.