Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chiron

Marketing

Poštovani vijećnici, savezniče Morgan,

Spartanska zajednica objavljuje da je član upravo osnovane Koalicije. U ovu je svrhu izdvojila i na krizno područje poslala vojnoredarstvene interventne snage u sektor (78, 28) danas, 13. crvnja 2179.g. U sektor je izvršeno iskrcavanje kopnenih postrojbi.

Iznosim kronologiju događaja na tom području u posljednjih nekoliko sati:

10:00 AM Netom nakon iskrcavanja zapovjednik snaga obaviješten je o primijećenoj skupini izbjeglica iz obližnje baze Zajednice, *Socialism Tunnels*. Izbjeglice u bijegu iz baze kreću se cestom ka jugu i jugozapadu, u obalni sektor (77, 29), grade splavove od priručnih materijala i unatoč jakim strujama i nemirnom moru otiskuju na zapad ka *Novom Zanzibaru*.

10:30 AM Obaviještena je najbliža spartanska baza *Knossos* da pokrene hitnu akciju gradnje smještaja za očekivani priliv izbjeglica, te baza *Heracleia* koja je obećala poslati humanitarnu pomoć. Istovremeno su obaviještene baze Morgan d.d. na otoku, s molbom da sudjeluju u zbrinjavanju.

11:15 AM Novi val izbjeglica napušta bazu. U susret im prilazi spartanska izvidnica i saznaje vijesti od neprocjenjive važnosti. Dokazi o nedjelima Socijalističke zajednice, kršenju prava, užasnom stanju stanovništva u bazi i izgradnji oružja masovnog uništenja odmah su proslijeđene zapovjedniku interventnih snaga, te dalje u spartanski Glavni stožer. U prilogu se nalazi sva potrebna dokumentacija koju izlažemo pred Vijeće (*Dokaz 2179-1.jpg*).

11:45 AM Izvidnica primjećuje grupiranje snaga Zajednice koje kreću u potjeru za izbjeglicama, s očitom namjerom zaustavljanja, vraćanja u bazu ili čak pogubljenja nevinih ljudi.

11:55 AM U skladu sa Spartanskim kodeksom, zapovjednom odgovornošću, te s dozvolom Glavnog stožera, zapovjednik interventnih snaga odlučuje o prioritetu zaštitite izbjeglica. U presretanje je poslana brza mehanizirana postrojba komandosa.

12:05 PM Komandosi presreću i uništavaju pješačku postrojbu Zajednice koja je upravo napuštala bazu i kretala u potjeru za izbjeglicama. Gotovo da nema gubitaka na spartanskoj strani. Manji broj izbjeglica se našao usred okršaja i izvučeni su koliko je to bilo moguće.

Ovime je prestalo važiti primirje između Spartanske Federacije i Socijalističke zajednice. Automatski je objavljeno stanje rata prema Zajednici, kao i njenim saveznicima. Nekima od njih već je upućena diplomatska nota o poboljšanju odnosa, budući da Spartanska zajednica ne smatra druge frakcije odgovornima za ponašanje sekretara Yanga.

Spartanska zajednica smatra da je postupila na način na koji je bila prisiljena postupiti, uzevši u obzir zatečenu situaciju. Ne smatramo da za pokretanje ovog sukoba postoji ikakva krivnja na strani zapovjednika ili pripadnika interventnih snaga. Time se unaprijed protivimo bilo kakvom pokušaju izvođenja spartanskih vojnika ili časnika pred međunarodne sudove - kako bismo izbjegli da se ponove povijesno upamćene sudske farse s početka 21. stoljeća.

Prvi prilog: dokumentacija o kršenjima ljudskih prava, stanju stanovništva i izgradnji oružja masovnog uništenja - prema svjedočenju izbjeglih radnika [Dokaz 2179-1.jpg]. Drugi prilog: video zapis snimljen neposredno nakon bitke sa snagama Zajednice [Video 2179-2.jpg].

S poštovanjem, Evan Toly vojni analitičar Spartanske federacije za odnose s javnošću


Post je objavljen 17.06.2009. u 12:56 sati.