Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mala1990

Marketing

Već dugo ti se sviđa prezgodni dečko i konačno si se našla u prilici da se družiš s njim. Evo nekoliko malih savjeta da tu priliku maksimalno iskoristiš!

Uvijek je važno uspostaviti kontakt očima. Ako ti pogled vrluda okolo, ostavit ćeš dojam nezainteresirane osobe koju sve ostalo oko vas zanima više od njega. Ipak, pazi da ne pretjeraš, tj. da ne buljiš u njega kao da ga pokušavaš hipnotizirati jer prenapadno gledanje u oči vjerojatno će preplašiti svakog sugovornika, stvoriti mu nelagodu i dekoncentrirati ga.

Prava teme
Nađi za razgovor neku općenitu temu iz života, npr. izlasci, novi filmovi u kinu... Nemoj mu odmah dati do znanja da ti se sviđa. Iako je otvorenost ponekad cool, većina dečki u početku će se uplašiti, a može ispasti i prenapadno. Ma koliko pričali o tome da vole poduzetne cure, dečki ipak vole biti alfa mužjaci i osvajati te. Dopusti mu da misli da je taj, bolje će se osjećati ako misli da je zapravo on zbario tebe, a ne ti njega.

Pravi signali
Nemoj glumiti lako osvojivu djevojku, ali ni nezainteresiranu. Nađi sredinu između te dvije krajnosti. Ako mu odmah pokažeš da te može imati, možda pomisli da si laka, a osim toga mogao bi izgubiti interes jer si prejednostavan zadatak za njega. Također nemoj pretjerati glumeći nezainteresiranost. Kad si u situaciji da pričaš s dečkom koji ti se sviđa, vrlo je lako pretjerati s lažnom nezainteresiranošću jer ti zbog ljubavne nelagode i treme prorade svi obrambeni mehanizmi, a jedan od njih je upravo nezainteresiranost. Ok je biti na određenoj distanci, ali ako u tome pretjeraš, mogao bi dobiti dojam da ti ide na živce i uopće te ne zanima pa odustati.

Ne budi škrtica
Ako te počasti pićem, uzvrati drugom rundom ili barem pokaži iskrenu namjeru da to učiniš. Oduvijek nas uče da muškarci moraju biti džentlmeni i častiti cure, ali ostavit ćeš dobar dojam ako pokažeš da nisi sponzoruša jer dečki to doista mrze. Kad dođe konobar, ponudi se da ti platiš. Dečko će vrlo vjerojatno to odbiti i srediti račun, ali cijenit će tu gestu.

Ne tračaj
Ne tračaj svoje prijateljice pred njim. Ako te čuje da tračaš ljude s kojima se družiš, pomislit će da si loš prijatelj i loša osoba koja će vjerojatno tako tračati i njega. Ni tebi on ne bi bio tako divan da čuješ kako priča protiv svojih frendova.

Vjeruj mu
Pokaži mu da mu vjeruješ i povjeri mu neku malu tajnu. To je super način za zbližavanje. Ako mu kažeš nešto što nitko ne zna i naglasiš da nikome ne kaže, osjetit će se posebnim i dobit ćeš njegovo povjerenje te ga ohrabriti da i on učini isto. Time počinjete graditi svoj zajednički mali svijet što je odličan početak za daljni razvoj pozitivnih događaja. Naravno, ta mala tajna mora biti tvoja, ne ničija tuđa. Ako ispričaš neku tajnu svoje frendice, ispast ćeš tračerica jer odaješ tuđe tajne. Reci mu nešto tajno i simpa o sebi, npr. da si obožavala boy bandove kad si bila mlađa. To će mu biti totalno simpa.

Pohvali ga
Udijeli mu kompliment. Svatko voli čuti lijepe riječi. Reci mu da ima super smisao za humor, cool stil odijevanja ili nešto slično. Ako si odvažnija, reci mu da bi mogla satima pričati s njim koliko je zanimljiv i koliko se u njegovu društvu osjećaš posebno. Tako ćeš mu podići samopouzdanje i bit će otvoreniji pred tobom u slučaju da je sramežljiv.

Ne pričaj o bivšim
Nema ništa odbojnije od cure koja ima monologe o svojim propalim vezama, posebno ako se daje naslutiti da još nije preboljela svog bivšeg. Nitko ne želi biti nečija zamjena. Možeš spomenuti da nisi imala sreće u ljubavi, ali nemoj ulaziti u detalje. Te stvari pričaj najboljoj frendici, a ne dečku kojeg tek osvajaš. Isto vrijedi za prepričavanje seksualnih iskustava. Time ćeš postići samo njegovu odbojnost prema tebi, a možeš ga i uplašiti ako je on neiskusan.

Znak pažnje
Daruj mu neku sitnicu. To je uvijek lijepa gesta i put do nečijeg srca. Neka to bude neka simpa sitnica kao fora privjesak za ključeve. Ne kupuj ništa skupo niti vrijedno jer će pomisliti da si prolupala ili da ga želiš potkupljivati darovima, a uz to bi se mogao i udaljiti od tebe jer će pomisliti da ti mora uzvratiti istom mjerom, za što možda nema mogućnosti.

Ne hvali se
Ne hvali se svojim postignućima. Ok je dati mu do znanja da nisi glupača koja ni o čemu ništa ne zna, ali nemoj pretjerati i ponašati se kao da si u svemu najuspješnija. Pomislit će da si osoba koja priča samo o sebi, a uz to se možda osjećati manje vrijednim pokraj tebe.

Ne pametuj!
Ne prepucavaj se s njim. Dobro je imati svoje mišljenje, ali nemoj lupati kontru na svaku njegovu rečenicu. Tako ćeš biti naporna i živcirati ga. Isto tako, nemoj se slagati sa svime što on kaže ako misliš suprotno. Nema ništa iritantnije od osobe bez vlastita mišljenja. Jedno je malo podilaziti, a sasvim drugo baš na sve samo kimati glavom.

O svemu pomalo...
Ne pričaj o napornim temama. Nemoj pretjerati s ozbiljnim temama kao što su globalno zatopljenje, predsjednički izbori u Americi ili književni opus Oscara Wildea. Pokaži mu da si svestrana i da se razumiješ u sve pomalo, ali nemoj ga daviti monolozima o nečem ozbiljnom jer osim što će mu to biti dosadno, moglo bi mu biti i neugodno jer će se osjećati nedovoljno upućenim i samim time nedostojnim tvog društva.

Ne pretjeruj
Ne pričaj o ženskim stvarima. Dečkima priče o lakiranju noktiju, depilaciji i menstruaciji nisu nimalo privlačne. Upravo suprotno.Ne laži o sebi. Možda ga želiš fascinirati kojim preuveličanim detaljem o sebi i svom životu, ali ipak je bolje to ne raditi jer se lako možeš uvući u začarani krug laži iz kojeg nikako nećeš moći izaći.

Ne zavodi njegove frendove
Ne flertuj s njegovim frendovima kako bi ga učinila ljubomornim. To je najgluplja ideja koje se možeš sjetiti. Samo ćeš ga razljutiti. Nemoj ni pretjerivati s druženjem s njegovim frendovima kako bi mu se približila jer ćeš ga samo učiniti ljubomornim. Možda misliš da će mu frend ispričati kako si super, ali u stvarnosti to rijetko tako ispadne. Posveti se njemu, a ne njegovim prijateljima jer će pomisliti da ti se sviđa netko od njih, a ne on.


Post je objavljen 15.06.2009. u 14:53 sati.