Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chiron

Marketing


Dragi moji vijecnici,

Nakon sto ste saslusali sto je sestra Miriam imala za saopciti i svi rekli svoje, trebao bih i ja ponesto reci.

Receno je svega i svacega, sestra Miriam i komesar Yang su sad vezani jakom raspravom koja bas i ne donosi plodove, pa da malo ja pojasnim situaciju.

U tocki 2., samo je jedna stvar zapravo upitna - moje odbijanje odbijanja pruzanja pomoci saveznickim postrojbama. Biti brat po paktu nije samo "daj pare, daj tehnologiju", to je ipak nesto vise. To je i pruzanje pomoci, bez obzira na uvjete vaseg pakta. Ne zelim time reci da ce Akademska Zajednica svoje trupe preko pola svijeta voziti da bi spasavala ikoga, to je ipak previse, ali odbiti sigurnu luku brodu koji ju treba ili utociste ljudima koji se nemaju gdje skloniti....takvo sto je ispod granica postenja i to necemo uciniti.

Stoga predlazemo slijedecu reviziju tocke 2.

• Akademska zajednica neće ni pod kojim uvjetima dopustiti Socijalističkoj zajednici trajno postavljanje njihove vojske na svojemu teritoriju. Akademska zajednica može njima biti u ratu ili paktu, to je njena stvar, ali niti jedan Yangov vojnik ne može biti nazočan duze od jedne sezone na akademskom ozemlju. Dalje, postavit ce se kolonija na krajnjem sjeveru teritorija Akademske Zajednice. Ta kolonija, Bogoslovni Fakultet, bit ce formirana unutar 10 slijedecih godina i njena svrha ce biti utociste, konzulat, za narod Ljudske Kosnice. Unutar konzulata smije uvijek stajati 1(jedna) obrambena jedinica, bez obzira na prethodnu tocku. Krsenje bilokojeg dijela ove tocke, Vjernici smiju smatrati za cassus belli.


Ovako bi trebali i sestra Miriam i komesar Yang biti udovoljeni.

Dalje, pitanje prekida pakta s bilokime. Akademska Zajednica NE prekida pakt nisakime, OSIM ukoliko se jaka i velika, diplomatski nerjesiva situacija ne isprijeci daljnjem postojanju pakta. Ova situacija to nikako nije. Ukoliko je gorepostavljeno rjesenje prikladno sestri Miriam, nema razloga da ne nastavim odrzavati EKONOMSKO-ZNANSTVENI pakt sa komesarom Yangom. Kao sto Akademska Zajednica nece ratovati za njega, tako nece niti za sestru Miriam, te problema nema.

Pozitronski ocekujuci odgovor
Akademik Provost Zakharov

I jos jedna ne vezana stvar - antielektron??? Tko smislja tako glupe nazive? Kazes pozitron i svi razumiju. Razumiju i antielektron, ali...pozitron!! Sta ne zvuci bolje?

Isprike na ovome, samo sam htio jos malo govornicu iskoristiti,


Post je objavljen 15.06.2009. u 10:43 sati.