Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mnkpotpican98

Marketing

Bajka se nastavila - MNK NACIONAL - MNK POTPIĆAN 98 2:3


Unatoč omjeru na tribinama 970:30 za Zagrepčane cijeli tijek susreta više se čulo potpićanske navijače a sam kraj je bio paklen. Zasluga za to svakako najviše pripada gostujućim igračima koji su od početka do kraja bili „u igri“ iznenadivši domaće malonogometaše krajnje otvorenom i fajterskom igrom. Slijedi labinski uzvrat u kojem samo jedan momčad može podignuti pokal za prvaka, MNK Potpićan 98.

PRVO POLUVRIJEME

Početak susreta obilježile su tri obrane domaćeg vratara Švigira, sve tri Kevenu Drndiću u: drugoj, četvrtoj i petoj minuti. Najizglednija za gol bila je ona prva kad se napadač potpićanske momčadi našao oči un oči s vratarom domaćih koji mu je „ulazom“ u šut skratio kut i tako otklonio opasnost od svog gola.

Prvu polu-prigodu domaći su imali tek u osmoj minuti kad Funčić odlično brani udaraca Novaka. Uzvraća dvije minute kasnije Lalić ali njegov volej-udarac odlazi visoko preko Švigirovih vrata. U četrnaestoj minuti najbolja prigoda domaćih maestralno brani. U istoj minuti na drugoj strani najprije prijeti Lalić ali slabo zahvaća jednu polu visoku loptu.


Samo desetak sekundi potom Keven Drndić odlično gađa desni kut Švigirovog gola ali i zagrebački je vratar također maestralno obranio. Minut kasnije prijete Capar i Šimurina ali Funčić i Švigir ponovno uspješni.


* 1:0 CAPAR u 18. minuti

Matija Capar je probio bok, loptom „kroz noge“ se oslobodio Kevena Drndića, zaobišao i Funčića te pogodio praznu mrežu Potpićanaca. Već u narednoj minuti odličan šut Lalića, Švigir je bio nemoćan ali se ispriječila vratnica.

Gosti su imali i zadnju prigodu u prvom dijelu. Patrik Drndić je iz kuta odlično pronašao Novoselca a ovaj „raspalio“ s desetak metara u sami kut. Kad su svi već vidjeli loptu u mreži Švigir je vrškom patike loptu izbio van gola.

DRUGO POLUVRIJEME

Nakon nekoliko polu-prijetnji koje su Švigir i Funčić lako osujetili gosti dolaze do poravnanja.

* 1:1 RADUSIN u 24. minuti

U očekivanju udarca iz kuta koji se spremao izvesti Patrik Drndić u igru ulazi Dalibor Radusin čiji je prvi doticaj s loptom bio „udarac iz prve“ s pet-šest metara. Lopta je ako tane završila kroz noge Švigira u domaćoj mreži a Radusin ponovno na klupi.

* 1:2 LALIĆ u 26. minuti

Dvije minute nakon poravnanja gosti su bili već u minimalnom uzmaku. Sjajno dodavanje Patrika Drndića za Lalić koji se sjurio s centra sam prema Švigiru koji je morao drugi put po loptu u svoju mrežu.

* 2:2 GRDOVIĆ u 28. minuti

Grdović radi očiti prekršaj nad Hoxhom nakon kojeg ostaje sam pred Funčićem i lako poravnava. Minut kasnije novi sudački previd. Grdović radi prekršaj „za zatvor“ ali je kažnjen samo žutim kartonom.

U tridesetoj minuti prijeti Korab Morina ali njegov udarac odlazi pored Funčićeve vratnice. U domaće se polako uvlači nervoza pa Capar zbog prigovora dobiva žuti karton. Slijedi „tripli-pas“ Šimurina-Patrik Drndić-Lalić nakon kojeg ovaj potonji odlično šutira a Švigir još bolje brani. Novi žuti za domaće zarađuje Leskovar u trideset četvrtoj minuti zbog povlačenja za dres Kevena Drndića.

Počinje oprezna igra poput partije šaha. Potezi i akcije se dogovaraju u dva time-uta. Nacional ga je uzeo u trideset šestoj a Potpićan dvije minute potom.

* 2:3 CAPAR (auto gol) u 29. minuti

A onda slijedi odlučujući trenutak susreta. Keven Drndić na sredini terena krade loptu Novaku i idealno upošljava Patrika Drndića koji se našao „oči u oči“ s Švigirom. Vratar zagrebačke momčadi poput rakete istrčava s gola i izvanredno odbija loptu koja na njegovu žalost pogađa Capara i odbija se u praznu mrežu domaće momčadi.
Pokušaj Nacionala da s petim igračem, umjesto vratara, pokuša poravnati prekida sirena i slavlje Potpićanaca je moglo početi.

Elvis Uravić


Post je objavljen 30.05.2009. u 12:21 sati.