Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmanipreko

Marketing

U Preko na ljetovanje!

Zašto biste odabrali Preko na Ugljanu za vaše ljetovanje? Krenimo od početka. Ugljan je idilični otok smješten nasuprot Zadra. Blizina kopna izrazita je prednost, kao i dobra trajektna veza koja vozi svakih 15 minuta, a polazi svakih sat vremena.

Tako istovremeno možete uživati u idiličnom odmoru, a za 15 minuta vožnje ponovo se naći u gradskoj vrevi ili večernjim masovnim izlascima.

Image and video hosting by TinyPic
Pogled na Preko s trajekta

Ugljan je otok prekrasne prirode, pa je poznat još i pod nazivom "Zeleni otok". Poznat po svojim maslenicima, borovima, smokvama i lijepim plažama pruža obilje mogućnosti za aktivan odmor u prirodi. Biciklističke staze povezuju cijeli otok, pa tako možete uživati u vožnji biciklom, aktivnostima poput tenisa, vožnje kajakom, uspona na planinu Sv. Mihovil (265 km iznad mora, asfaltna cesta -uspon 3 km) ili windsurfinga (kojeg ima i na strani Preka, ali i na suprotnoj strani - u Mulinama, na otvorenom moru, gdje je vjetar osobito jak). Također posjeduje zanimljivo podmorje koje vrijedi istražiti ronjenjem.

Samo Preko je središte otoka Ugljana, a samo ime mu kazuje da se nalazi nasuprot Zadra. Odlikuje ga mediteranska atmosfera i tipična dalmatinska arhitektura,a posjeduje plaže koje su idealne za obiteljski odmor. More je čisto, zeleno-plave boje koja vas naprosto mami, a plaža i ulaza u more u mjestu ima kakvih želite: od pješčanih (pješčana plaža "Jaz" nosi plavu zastavu što znači da se odlikuje iznimno čistim morem) i betonskih, preko kamenih do onih sa stijenama.Tu je i otočić Galevac, na kojem iz mediteranskog zelenila izvire stara zgrada franjevačkog samostana, čak iz 15. stoljeća! Na ovom otočiću također se možete okupati.

Image and video hosting by TinyPic
Galevac

Image and video hosting by TinyPic
Plaža, do koje ima 200 metara iz ovih apartmana

Image and video hosting by TinyPic

Samo Preko vam, osim širokog izbora plaža, nudi i odlične restorane te novootvoreni kokte-bar uz more, na čijim jastucima navečer možete ispijati piće uz svjetlost baklji, i uživati u pogledu na zadarsku obalu.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Lounge uz more po danu

Novootvorena marina izvor je neprestane izmjene gostiju u mjestu, a budući da je Preko mjesto koje se prostire par kilometara duž obale, u apartmanima ste potpuno odvojeni od vreve mjesta.

Image and video hosting by TinyPic

Brojni supermarketi s novootvorenim Konzumom na čelu, i tržnicom na kojoj je svakodnevno dostupno svježe voće i povrće, garancija su svakodnevne dostupnosti zdravih namirnica. Ako na odmoru ne želite kuhati, na raspolaganju vam je i desetak restorana s grastronomskim mediteranskim delicijama. Ne zaboravite ni na masline po kojima je Ugljan poznat, pa se obavezno doma vratiti s bar jednom bocom odličnog maslinovog ulja!

Image and video hosting by TinyPic

Ako dolazite s djecom, tada je plaža Jaz idealna za vas! Pješčano dno i mala dubina osiguravaju vašoj djeci nesmetanu igru, a vama više opuštanja. Tu je i kafić u kojem možete popiti kavu neposredno uz plažu, dok se vaše dijete igra na pripadajućem igralištu. Za one malo starije tu su i stolovi za stolni tenis i odbojkaško igralište. Za manje mališane, malo dalje u gradu postoji dvorac na napuhavanje u kojem se mogu iskakati do mile volje.

U Turističkoj zajednici Preko postoji Internet poveznica s brzom vezom,a ovdje možete dobiti i najaktualnije informacije o svim izletima koji se nude na otoku ili u blizini, te iznajmiti bicikle ili ronilačku opremu. Tim mladi i zgodnih djelatnika uvijek vam je spreman pomoći.

Jesmo li vas uvjerili? Ako nismo, možda da pogledate neki od videa koje smo našli na netu, a pokazuju ljepotu otoka i mjesta (prije gledanja videa isključiti glazbu - pritisnuti pauzu na Playeru u prvom postu):

Vožnja trajektom od Preka do Zadra by HDAMT:


Vožnja sa Sv. Mihovila by duzic:


Zvonjava na vrhu Sv. Mihovil:


Pozicija mjesta Preko u odnosu na Zadar:
Image and video hosting by TinyPic

Ako vas još nismo uvjerili, bez brige, ovo nije sve, tek smo u prikupljanju foto i video-materijala :)

Post je objavljen 13.05.2009. u 18:47 sati.