Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vgbuffaloes

Marketing

Počela je Flag liga!

Hrvatska dobila 'Flag football ligu' u američkom nogometuU nedjelju 26. travnja na stadionu NK HAŠK, Donje Svetice 87, Zagreb, održati će se prvi turnir u sklopu Hrvatske lige Flag footballa. Turnir će trajati od 12,00 do 18,00 sati, a domaćin turnira je klub Zagreb Capitals. Uz njih nastupiti će klubovi Zagreb Thunder, Bjelovar Greenhorns i Split Seawolves.

"Iznimno sam ponosan na osnivanje Hrvatske lige Flag footballa u prvom redu zbog postavljanja temelja ozbiljnog natjecanja u američkom nogometu na području Hrvatske. Flag football, kao bezkontaktna verzija američkog nogometa, pokazao se kao izvrstan uvod u sport za mlađe kategorije, ali ne isključuje niti one kojima kontaktni sport nije prigodan. Nalazimo se u jako uzbudljivom dobu za američki nogomet u Hrvatskoj i pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ostvarivanju našeg cilja, a to je razvoj flag i tackle verzije američkog nogometa", rekao je predsjednik Zagreb Capitalsa i dopredsjednik saveza Goran Koščec.

Osim ovih klubova, u Hrvatskoj danas postoje još Vinkovci Centurions, Velika Gorica Buffaloes, Ogulin Knights i Osijek Cannons, koji još uvijek nisu spremni za nastupe. Zanimljiva je i pojava Zagreb Raidersa i Teutoborghium Pittbullsa iz Dalja, koji su odmah odbacili učešće u Flag football ligi, te izrazili želju organizacije hrvatske tackle lige (sa opremom).

"Prije 6 mjeseci kada je ideja o flag football ligi bila još u povojima, u Hrvatskoj su postojale 4 momčadi koje su dolazile u obzir za pristupanje ligi. U međuvremenu osnovalo se još 4-5 klubova i upravo taj brzi rast uzimamo kao temelj za razvoj američkog nogometa u Hrvatskoj. Ukoliko se naša nadanja ostvare, san o osnivanju hrvatske tackle lige u slijedećih godinu dana nije nemoguć. Zaista smo vrlo uzbuđeni i optimistični zbog naglog razvoja ovog sporta", rekao je predsjednik saveza Sean Craig.

U posljednjih godinu dana američki nogomet se sve više širi. Novi klubovi osnivaju se diljem Hrvatske, pa je potkraj prošle godine osnovan Hrvatski savez američkog nogometa. Osnovna nedaća ovog sporta je činjenica kako je američki nogomet sport u kojem jedna momčad mora imati više od 30 igrača kako bi mogla biti sposobna za natjecanje. Stoga se Savez odlučio na utemeljenje Hrvatske lige Flag footballa. Jedna momčad Flag footballa na terenu ima samo pet igrača, nije potrebna skupa oprema, te je ova liga najbolji način za razvoj novonastalih klubova i mlađih igrača.

"Razvoj flag footballa hvale je vrijedan potez, s obzirom da je to igra bez kontakta, blokiranja i rušenja, pa je vrlo pogodna za početak treniranja najmlađih, ali i svih onih koji nisu spremni za kontaktni sport (kakav je football u originalnoj inačici). Imamo naznake za osnivanje još nekih klubova, i sada se moramo maksimalno uozbiljiti te usmjeriti na kvalitetu, jer početni entuzijazam je uvijek kvantitativni balon koji vrlo brzo može puknuti", istaknu je Denis Geto, predsjednik najvećeg hrvatskog kluba Zagreb Thundera.

"U proteklih godinu dana ovaj sport se toliko snažno razvija, pa u idućoj godini očekujemo Flag ligu sa sedam-osam klubova, a ako neki od njih nabave opremu u dogledno vrijeme možda čak i tackle ligu", dodao je na kraju.

Preuzeto sa www.nacional.hr


Žao mi je šta se nismo uspjeli organizirati na vrijeme, ali iduće sezone smo unutra! Puno sreće i uspjeha svim sudionicima lige!

Post je objavljen 29.04.2009. u 09:28 sati.