Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenimozak

Marketing

Desnije ne može

Čitajući novi broj Arene, shvaćam da sam zapostavila desničarsku stranu Lijepe Njihove. Kako je to moguće, nesumnjivo se pitate, kad je ona posvuda?
(Imam svoje načine ;)


U članku naslova ''Homoseksualci protiv Grudena'' (a Vladimir Gruden je navodno nekakav psihijatar ''bez dlake na jeziku'', a možda i sveučilišni profesor), jedna strana (desna, dakako) raspravlja o intervjuu koji je Vlado dao ''Areni'' prije tjedan i kusur dana. Tad je usporedio homoseksualce (i, vjerujem, homoseksualke) sa (samo)ubojicama i shizofreničarkama.
Ništa novo ili originalno, bojim se! Sori :(


Prava zagonetka leži u prijašnjem ''jedna strana raspravlja''. Što je s drugom? Redakcija je pokušala dobiti reakciju ''Kontre'', ''Iskoraka'' i ''Ženske mreže Hrvatske''. Profesionalno, nemo što. U čemu je onda problem?
Reakciju nisu dobile.

?!
''Komentar smo tražili i od predstavnika tih udruga, no za Arenu nisu htjeli govoriti.''
''Šteta, jer su tako propustili javno reći što još zamjeraju dr. Grudenu, iznijeti argumente kojima bi branili pravo na homoseksualne brakove i na usvajanje djece.''


Koliko im treba da shvate da je upravo to ignoriranje najbolji i najvjerodostojniji komentar? Ajme, pa zašto bi htjele okaljati sav svoj rad u tako tričavom, desničarskom, nepismenom, žutilu?!
I sama bih si radije odrezala jezik nego bila citirana u ''Areni''. Evo što se dogodi kad izgubim kompas i skrenem previše nalijevo. Ne mogu očekivati savršenstvo, jelda? Zdravi razum očito više ne prolazi kao argument.


Za kraj, kruha i igara:
''Ako je homoseksualnost normalna, hajdemo svi biti homoseksualci pa ćemo djecu brati s drveća''
(u redu je smijati se;)


Post je objavljen 14.04.2009. u 20:25 sati.